More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Numărul pacienților cu coronavirus este în creștere la Spitalul Județean de Urgență Suceava

  Astăzi, 02.08.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3845 de persoane declarate vindecate.

  La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 13 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 16 persoane declarate vindecate.

  Din totalul celor 500 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 133 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 103 pacienți sunt în zona tampon și 264 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 133 pacienți diagnosticați Covid- 19, 84 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 41 forme ușoare, iar 8 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care trei sunt ventilați mecanic.

  La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 62 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 14 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

  Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

  Numărul total de persoane testate până în prezent este de 33514 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 214 de persoane. Dintre cele 214 de persoane testate în ultímele 24 de ore, 29 sunt confirmate Covid-19.

  La data prezentului comunicat se află în carantină 345 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020 , carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 127 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

  Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 40 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 25 au câte un caz în evoluție, 34 au sub cinci cazuri în evoluție, 9 au sub zece cazuri în evoluție iar 6 au peste zece cazuri în evoluție.

  În cursul zilei de 01 august 2020 politistii au desfasurat activități in context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor si interdictiilor impuse 69 de persoane.

  De asemenea, au fost verificate 59 de societăți  comerciale fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii 55/2020.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles