More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Nord Vet din Suceava îți prezintă dietă corectă a unul porcușor de Guinea!

  Știai că porcușorii de Guinea au o dietă care pare mult prea strictă de obicei? Pentru a evita problemele de sănătate, este recomandat să o respecți atent. Există și oameni care, pentru a merge la sigur, aleg să îi ofere prietenului necuvântător mâncare doar de la pet-shop, ceea ce nu poate fi întotdeauna în regulă.

  Dacă îți dorești să suplimentezi dietă porcușorului de Guinea, să știi că există o lista destul de diversificată de fructe și legume pe care el le poate consuma în siguranță. Acestea îi vor asigura aportul necesar de vitamine și minerale.

  Lista fructelor și legumelor pe care le poate consumă un porcușor de Guinea

  • Căpșunele

  Căpșunele sunt un deliciu atât pentru noi, cât și pentru prietenii noștri necuvântători. Ele sunt bogate în vitamina C, un nutrient din cale afară de sănătos.

  Așadar, adaugă cu încredere în dietă animăluțului căpșunele. Însă atenție, limitează-le la maxim două porții pe săptămână.

  • Ardei gras

  O altă sursă importantă de vitamina C este ardeiul gras. În cazul său, nu există niciun risc de consum prea mult de zahăr, că în cazul fructelor. Asta înseamnă că nu va trebui să te prezinți de urgență la Nord Vet, cabinet veterinar Suceava, pentru a ține sub control sănătatea animăluțului.

  Dacă vrei diversitate, îi poți oferi cu încredere porcușorului tău de Guinea atât ardei roșu, cât și galben și bineînțeles verde.

  • kiwi

  Kiwi este un alt fruct adorat de porcușorii de Guinea. Atenție însă! Înainte de a-i oferi prietenului tău necuvântător kiwi, îndepărtează cu atenție semințele deoarece există riscul de înecare.

  • morcovii

  Morcovii sunt poate cea mai bună sursă de vitamina A. Atenție însă la excese. Ei conțin foarte mulți carbohidrați care, consumați în exces, devin toxici pentru porcușorii de Guinea. Dacă le dai prea mulți morcovi, riști să te prezinți de urgență la Nord Vet și cu siguranță nu vrei asta.

  • Salată verde

  Frunzele de salată verde sunt un deliciu pentru porcușorii de Guinea. Ele sunt bogate în vitamina C, potasiu și fibre.

  Aici nu ai nicio restricție. Îi poți oferi porcușorului de Guinea câtă salată verde dorești în fiecare zi. Ai grijă totuși la salată iceberg. Ea îi poate cauza diaree.

  • pătrunjelul

  O altă sursă importantă de vitamina C este pătrunjelul, considerat și o gustare extrem de plăcută de către porcușorii de Guinea. Poți adăuga pătrunjelul de câteva ori pe săptămână în dietă porcușorului de Guinea, însă nu zilnic. Acesta conține calcar ce poate determina apariția pietrelor la rinichii și vezica urinară a micuțului animal.

  Acestea sunt doar o parte dintre fructele și legumele pe care porcușorii de Guinea adoră să le consume. Ele sunt printre cele mai accesibile, acele fructe și legume pe care dacă nu le ai în casă, cu siguranță le găsești la orice magazin de cartier.

  Nu uită că dacă ai nevoie și de alte sfaturi te poți adresa oricând cabinetului veterinar din Suceava Nord Vet. Tot aici te poți prezența cu porcușorul de Guinea pentru controalele de rutină sau pentru urgențe!

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles