More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Duțu de la Rădăuți susține că percheziția în urma căreia l-a lovit cu sabia în cap pe polițistul Ciprian Sfichi a fost făcută ilegal: „Nu aveam de ce să lovesc un polițist pentru că nu aveam nimic ilegal în casă”

  Alexandru Huțuleac zis „Duțu”, de 34 de ani, din municipiul Rădăuți, a devenit cunoscut la nivel național după ce, la data de 5 decembrie 2017, în timpul unei percheziții făcută la domiciliul său, l-a lovit cu sabia în cap pe polițistul Ciprian Sfichi, care a fost la un pas de moarte.

  Duțu a fost reținut și ulterior arestat preventiv, fiind plasat în arest la domiciliu în cursul săptămânii trecute, după o perioadă de 4 ani și 9 luni petrecută după gratii.

  Alexandru Huțuleac le-a povestit reporterilor cotidianului online Glasul Sucevei ceea ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 5 decembrie 2017, considerând că dacă polițiștii ar fi acționat conform procedurilor nu s-ar fi ajuns în această situație.

  „Totul a început în 2016 când mi-au fost făcut percheziții și am fost arestat timp de o lună de zile. Mi s-a pus sechestru atât pe bunurile mele, cât și pe cele ale părinților. Am cerut insistent procurorilor să scoată de sub sechestru bunurile părinților, deoarece tot ce au adunat este rodul a peste 20 de ani munciți cu greu în Italia. Am fost hărțuit, urmărit non – stop, deși nu aveau probe care să mă incrimineze. Ulterior, cu puțin timp înainte de cea mai neagră zi din viața mea, 5 decembrie 2017, s-au întâmplat câteva evenimente extrem de grave. Mi-a fost otrăvit câinele din curte, mi-au fost sparte geamurile de la casă, în timp ce eram cu familia în vacanță. Apoi, într-o seară, în jurul orei 22.00, am fost sunat de un cumătru să merg să-l ajut cu niște treburi. Mi-am luat soția și copilul și am plecat la el. În scurt timp, am fost anunțat de firma de pază că mi-a fost spartă casa. Am constatat cu stupoare că nu mi-a fost furat nimic, doar mi s-a distrus prin casă. Firma de pază mi-a pus la dispoziție imaginile cu cei care mi-au spart casă, văzând că erau patru indivizi cu cagule înarmați cu topoare, macete, leviere. Ce au căutat ăia la mine în casă? Dacă eram acasă probabil eram mort cu tot cu familie. După acest incident, a fost incendiată mașina soției, chiar în fața casei. Pe imagini au fost surprinși tot patru indivizi cu cagule. Era clar că cineva îmi vrea mie și familiei mele răul. De fiecare dată am depus plângere la poliție, dar autorii nu au fost prinși nici până în ziua de astăzi”, a declarat Alexandru Huțuleac.

  Duțu a arătat că în dimineața zilei de 5 decembrie 2017, s-a trezit cu bubuituri în ușă, fără să fie somat de polițiștii care aveau mandat de percheziție.

  „În 2016 aceeași casă a fost percheziționată de aceiași polițiști, fără să se întâmple nimic. Dar, atunci, ei au venit, au bătut la ușă, eu le-am deschis și totul s-a desfășurat normal. În dimineața zilei de 5 decembrie 2017, am fost trezit din somn de niște bubuituri puternice în ușă. Având în vedere evenimentele produse cu puțin timp înainte și fiind buimac de somn, m-am speriat și am crezut că vin să-și termine treaba. Am pus mâna pe o sabie ornamentală pe care am primit-o cadou și am coborât pe scări spre ușă. Nu mai țin minute exact ce s-a întâmplat pentru că eram ca într-un coșmar în care simțeam că urmează să mor. Nici nu știu când și cum am lovit. Îmi aduc aminte că am întrebat doar cine sunteți și nu am primit nici un răspuns. Când am văzut pe cineva căzut la pământ am aruncat sabia din mână. Abia atunci a venit cineva din spate și a strigat Poliția, culcat. M-am pus pe burtă, iar ei m-au încătușat și au început să îmi adreseze tot felul de injurii și amenințări cu moartea. Eu am încercat să le explic că nu am știu că sunt polițiști deoarece o parte dintre ei erau îmbrăcați cu blugi, hanorace și cagule pe față. Eu m-am speriat și am vrut doar să-mi apăr familia”, a precizat Duțu.

  Acesta a arătat că percheziția a fost una ilegală deoarece a fost efectuată înainte de ora 06.00.

  „Nu știu de ce, dar ei nu au respectat deloc procedurile. Dacă acționau ca la carte, ca la prima percheziție, nu se mai ajungea în această situație. Și familia mea și familia lui Sfichi sunt distruse. Îmi pare extrem de rău de cele întâmplate, mai ales că mă cunoșteam cu Ciprian, frecventam aceeași sală de forță. Ei au venit puțin după ora 05.00, au sărit gardul, și au început să-mi spargă ușa fără să mă someze. Grav este că polițistul rănit a zăcut căzut în holul casei până când s-a făcut ora 06.00 și au sunat la ambulanță. A pierdut foarte mult sânge în tot acest timp. Nu aveam de ce să lovesc un polițist pentru că nu aveam nimic ilegal în casă. Nu aveam de unde să știu că e o percheziție pentru că urmărirea penală e secretă. Nu aveam cum să împiedic percheziția eu singur cu o sabie contra polițiștilor care aveau opt arme cu gloanțe letale. Eram depășit și numeric și ca armament de către domnii polițiști. Nu aveam cum să mă sustrag”, a explicat Alexandru Huțuleac.

  Duțu a mai menționat că în rechizitoriu, procurorii DIICOT au încercat să contureze ideea că era treaz în noaptea respectivă și că ar fi știut că urmează să aibă loc o percheziție la domiciliul său.

  „În rechizitoriu au spus că am fost treaz noaptea respectivă și că am vândut droguri la mai multe persoane care au venit la poarta mea. Pun la dispoziție camerele de vedere să se observe că la orele menționate în rechizitoriu nu era nimeni la poarta casei mele”, a completat Alexandru Huțuleac.

  El s-a arătat nemulțumit de faptul că anchetatorii i-au conturat un profil de interlop și că acest lucru a atras un val de ură asupra familiei sale.

  „Faptul că domnii polițiști au dus presa în eroare și m-au prezentat presei ca un interlop și că am lovit un polițist cu intenție a atras un mare val de ură asupra familiei mele și a mea și ca și consecință au fost foarte multe injurii și amenințări făcute la adresa mea și a familiei mele atât în spațiul online cât și în realitate . Ori dacă se prezenta adevărata situație de fapt aceste injurii și amenințări nu mai aveau loc”, a concluzionat Duțu.

  Interviul complet în puteți vedea AICI.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles