More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Un bătrân din Bârlad care a suferit un AVC a fost salvat după ce a fost transferat de urgență la Spitalul Clinic Județean Suceava

  În data de 17 martie 2024, echipa de medici neurologi și radiologi intervenționiști a SCJU Suceava a rezolvat cu succes primul AVC acut trimis de la Spitalul Municipal Bârlad.

  Singurul centru de tratament endovascular al AVC din Moldova și unul dintre cele 10 centre de la nivel național, își extinde arealul medical de tratare a pacienților cu AVC acut.

  Activitatea centrului de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se desfășoară în program permanent 24 din 24 de ore, 7 zile din 7, prin eforturi uriașe din punct de vedere al resursei umane (cadre medicale din secția de neurologie și Laboratorul de Radiologie Intervențională), precum și prin eforturi financiare remarcabile din partea spitalului, deoarece în continuare Ministerul Sănătății nu poate susține decât o mică parte din aceasta activitate.

  Costul total al tratării unui astfel de pacient depășește suma de 15.000 de lei, Spitalul Clinic Județean Suceava clasându-se pe locul patru la nivel național ca și număr de pacienți tratați, la diferență foarte mică de centrul clasat pe locul 3.

  În cursul zilei de 17 martie 2024 la ora 17.00, echipa medicală suceveană a fost anunțată cu privire la un bărbat de 78 de ani din Bârlad, cu AVC, iar in aproximativ 3 ore pacientul a fost admis în sala de cateterism, beneficiind de cel mai modern tratament al AVC, cu evoluție favorabila.

  Plecarea ambulanței cu pacientul din Bârlad a fost întârziată din cauză ca spitalul se află în imposibilitatea efectuării investigației CT, așa cum impune protocolul medical, neavând linie de garda pe specialitatea radiologie.

  „Deficiențe medicale în ceea ce privește gestionarea medicală a AVC-urilor se găsesc în aproape toate spitalele care trimit pacienți la Suceava, de aceea facem apel către instituțiile abilitate, pentru ca acestea să țină pasul din punct de vedere al resursei umane, financiare și a bazei materiale cu SCJU Suceava, pentru a trata modern și eficient cât mai mulți pacienți din toate regiunile țării”, a declarat doctorul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Clinic Județean Suceava.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles