Ritmic Suceava

Roberto Haret, reputatul medic cardiolog intervenționist, a revenit la Spitalul Județean Suceava începând cu data de 1 noiembrie, iar de astăzi, 3 noiembrie va fi prezent în secția de Cardiologie a spitalului sucevean, începând propriu-zis activitatea. Acesta a plecat la Constanța, în urmă cu 3 ani, în urma unor neînțelegeri cu conducerea de atunci a Spitalului Județean Suceava, dar, la insistențele managerului Alexandru Calancea, a revenit să trateze sucevenii. Acesta va activa în cadrul spitalului sucevean, pe baza unui contract de prestări servicii, contract încheiat începând cu data de 1 noiembrie.

„Întoarcerea mea la Suceava a depins de doi oameni, unul este domnul doctor Pușcașu, iar celălalt este domnul Calancea, care mi-a propus să mă întorc la spital. Sper să facem o echipă unită în cardiologie intervențională și am orgoliul și ambiția ca oamenii din județ să înțeleagă că putem oferi servicii medicale la fel de bune și performante ca cele din centrele universitare”, a declarat medicul cardiolog Roberto Haret, în cadrul unei conferințe de presă organizată de conducerea Spitalului Județean.

În cadrul secției de Cardiologie de la Suceava sunt medici cu vastă experiență, iar pacienții se pot adresa cu încredere iar în ceea ce privește Cardiologia Intervențională, este medicul intervenționist Ciprian Mitric, supraspecializat în implantarea de stimulatoare cardiace, și medicii Paul Turcoman și Laurian Blaga, ambii supraspecializați în cardiologie intervențională – montarea de stenturi cardiace.

Implantarea unui stent necesită o atenție maximă din partea medicilor, în același timp fiind urmăriți toți parametrii vitali ai pacientului. În ultima perioadă s-a remarcat o creștere a numărului de pacienți diagnosticați cu infarct miocardic acut, fiind tratați zilnic aproximativ trei pacienți. Tocmai din acest motiv, medicii cardiologi recomandă consult periodic tuturor celor care prezintă factori de risc cardiovasculari sau simptome tipice de boală cardiacă ischemică.

Tocmai pentru că numărul pacienților cardiologi este în creștere, conducerea unității spitalicești județene a anunțat cu mândrie revenirea la Suceava a medicului Roberto Haret.

„Medicul Roberto Haret și-a câștigat o reputație națională, lucrând în multe spitale din această țară și iată se întoarce acasă – va fi parte din echipa medicilor cardiologi ai Spitalului Județean Suceava. Vorbim de modernism în cardiologie intervențională, fie că vorbim de implantarea de stimulatoare cardiace, fie că este vorba de stenturile cardiace. Echipa de cardiologie se mărește, ceea ce este un lucru extrem de benefic pentru pacienții care se adresează Spitalului Județean Suceava”, a declarat managerul Spitalului Județean Suceava, doctorul Alexandru Calancea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here