More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Proiecte cu fonduri europene în valoare de peste 7,5 milioane de lei sunt în derulare în comuna Bosanci

  Comuna Bosanci, administrată exemplar de către edilul Neculai Miron, are în derulare patru proiecte importante, care vor aduce schimbări majore în zonă, cu fonduri europene nerambursabile. Datorită implicării extraordinare a primarului Neculai Miron, suma atrasă de către administrația locală depășește 7,5 milioane de lei.

  Un prim proiect este cel al înființării unui centru de colectare deșeuri prin aport voluntar. Valoarea proiectului este de 3,3 milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene. Centrul de colectare va cuprinde o platformă carosabilă pentru amplasarea containerelor de tip ab-roll pentru deșeuri și circulația autoturismelor cetățenilor care aduc deșeuri, respectiv a camioanelor (cap-tractor) care aduc/ridică containerele. De asemenea va fi și o platformă betonată pentru amplasarea containerelor de tip baracă dar și o zonă verde cu gazon și plantație perimetrală de protecție. În zona respectivă va fi montată și o copertină pe structură metalică ușoară pentru protecția containerelor deschise. Amplasamentul va fi împrejmuit cu gard din panouri bordurate prinse pe stâlpi rectangulari din oțel, cu poartă de acces culisantă, cu acționare manual. În acest centru va fi și un container de tip baracă, frigorific, pentru cadavre de animale mici de casă, pisici, câini, păsări, un container de tip baracă pentru colectarea de deșeuri periculoase, vopsele, bidoane de vopsele sau diluanți, medicamente expirate, baterii, trei containere prevăzute cu presă pentru colectarea deșeurilor de hârtie/carton, plastic, respectiv textile și alte trei containere închise și acoperite de tip walk-in, pentru colectarea deșeurilor electrice/elctronice, a celor de uz casnic, electrice mari – frigidere, televizoare și a celor de mobilier din lemn.

  Un proiect foarte important pentru infrastructura de învățământ din comuna Bosanci și implicit pentru educația celor mai tineri locuitori, este dotarea cu mobilier, materiale didactice, echipamente sportive și echipamente digitale a unităților de învățământ din comună.

  „Până la începutul noului an școlar, acest  proiect în valoare de 700.000 de lei, va fi finalizat iar elevii se vor întoarce la școală în săli de clasă dotate la cele mai ridicate standarde. Pe lângă sălile de clasă, vor fi dotate și echipate complet și două laboratoare, unul de informatică și unul multifuncțional de fizică și biologie. Materialele au început să fie livrate”, a precizat Neculai Miron, primarul comunei Bosanci.

  O clădire veche care este în administrarea Primăriei Bosanci a intrat într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, pentru a fi redată comunității și pentru a aduce plus valoare în activitățile derulate. Aceste lucrări se efectuează cu fonduri europene obținute de către administrația publică Bosanci, prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

  „Avem lucrări la clădirea de pe strada Agronomului, în cadrul unui proiect în valoare de 1,5 milioane de lei”, a completat edilul Neculai Miron.

  Administrația locală Bosanci are în implementare și realizarea unui parc fotovoltaic în zona Lunca Sucevei pentru producerea de energie regenerabilă din surse solare pentru consumul instituțiilor publice din comună. Aceste lucrări se realizează cu ajutorul fondurilor europene, bani obținuți prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea este de aproximativ 2,2 milioane de lei, bani care nu ar fi ajuns în comuna Bosanci dacă edilul Neculai Miron nu s-ar fi implicat în implementarea acestui proiect.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles