More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Peste 500 de sportivi din 37 de județe s-au întrecut la Campionatul Național de Cros „Bucovina Cross Country” desfășurat la Poiana Stampei: „Cu siguranță vom reveni și anul viitor la Poiana Stampei”

  Comuna Poiana Stampei ocupă un loc de cinste pe harta atletismului național, după ce sâmbătă a avut loc aici, Campionatul Național de Cros, organizat de către Federația Națională de Atletism, în aceste locuri absolut minunate. Se pare că după multe discuții și analize, în cadrul Federației, dorindu-se pentru acest Campionat, un traseu demn de orice competiție internațională de profil, a fost aleasă comuna Poiana Stampei, iar administrația publică locală s-a implicat exemplar în organizare, toți participanții fiind impresionați și promițând că vor reveni în aceste ținuturi binecuvântate de Dumnezeu.

  La Campionatul Național de Cros „Bucovina Cross Country”  de la Poiana Stampei au participat sâmbătă peste 500 de copii din 37 de județe, organizarea competiției, traseul amenajat, primirea de care au avut parte, peisajele de vis, lăsându-i pe toți fără cuvinte.

  „Ne bucurăm de o zi minunată și de prezența atât de multor sportivi care vor da tot ce au ei mai bun pentru a deveni învingători la această competiție națională. Trebuie să recunosc că avem emoții, organizând pentru prima dată un eveniment de așa o anvergură, dar suntem deschiși și vom face totul pentru ca Poiana Stampei să iasă în evidență și să arate tot ceea ce are ea mai frumos. Îi felicităm pe toți de pe acum, toți sunt foarte buni, îi așteptăm cu premii și cu laude, atât a celor de la Federația Națională de Atletism cât și a noastră, a administrației publice locale Poiana Stampei. Suntem alături de aceste competiții sportive și promitem încă de pe acum ca și în anii viitori să asigurăm o continuitate, dacă, sigur, și colegii noștri vor fi de acord. Vă mai așteptăm la Poiana Stampei și cu alte ocazii și să dea Dumnezeu să câștige cei mai buni”, a declarat Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei, în deschiderea Campionatului Național de Cros.  

  Federația Națională de Atletism a fost reprezentată la Poiana Stampei de Vali Ionescu Caciureac.  Fosta medaliată olimpică a fost impresionată de infrastructura sportivă de la Poiana Stampei și l-a felicitat din suflet pe edilul Viluț Mezdrea.

  „Domnul primar Viluț Mezdrea a avut bunăvoința să organizeze acest Campionat de copii și săptămâna viitoare de seniori, Campionatul Național de Cros, îi mulțumim pentru implicare, buna organizare și pentru efortul depus. Ne-am dori ca și anul viitor și în ceilalți ani, această competiție să devină o tradiție pentru Poiana Stampei, pentru că este un loc minunat, ei sunt foarte buni organizatori iar copiii noștri și seniorii și toți sportivii trebuie să vadă aceste locuri minunate din țara noastră. M-au impresionat foarte mult facilitățile acordate sportului, am văzut în Sala de sport o grămadă de posibilități de a face mișcare, nu numai performanță. Există sală de forță performantă, bazin de înot, sală de fitness, săli de masaj, dacă vrei să faci sport în Poiana Stampei, poți să faci. Realitatea mi-a întrecut cu mult așteptările. Știam că este o comună foarte  frumoasă, că locul este mirific, însă ceea ce am văzut în ceea ce privește practicarea sportului, a fost de top și-l felicit pe domnul primar pentru tot ceea ce a făcut ca să ajungă la acest nivel. Ne-am simțit foarte bine aici, vom face o analiză a acestor competiții, împreună cu domnul primar și sunt convinsă că toți cei care au venit aici, vor pleca cu bucuria în suflet și cu dorința de a reveni”, a declarat Vali Ionescu Caciureac, reprezentanta Federației Naționale de Atletism.

  Maricica Puică, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984 și la multe Campionate internaționale de cros, a vorbit cu emoție despre ce înseamnă această competiție pentru ea cât și pentru tinerii sportivi prezenți la Poiana Stampei, despre care a completat că trebuie să fie mândri că sunt aici, pentru că beneficiază de cele mai bune condiții, Campionatul Național de Cros de la Poiana Stampei putând oricând să concureze cu orice competiții internaționale de cros.

  „Eu sunt foarte emotivă, mai ales când vorbesc despre sport și în plus, eu am plecat în carieră cu acest cros. Pentru mine sunt niște emoții foarte puternice, ca și cum aș alerga. Mă bucur că domnul primar a organizat extraordinar această competiție, nu mă așteptam, dar mă bucur că totul se întâmplă în Bucovina, în Moldova, de unde am plecat și eu. Sunt bucuroasă că sunt alături de sportivi, acești copii minunați. Am participat la foarte multe competiții de cros, dar ce am văzut aici, m-a impresionat profund. Am participat în Anglia, la New York , la Roma, la foarte multe competiții dar aici totul este la superlativ”, a menționat fosta medaliată cu aur Maricica Puică.  

  Cristian Prâsneac, antrenor la CSM Dorna, a fost unul dintre oamenii care au pus umărul la reușita acestei competiții sportive, având și el doar cuvinte de laudă la adresa administrație locale din Poiana Stampei.

  „Vreau să felicit administrația locală și în primul rând pe domnul primar Viluț Mezdrea pentru acest frumos eveniment, pentru sprijinul pe care ni l-a acordat și vreau să vă zic că nu am primit niciodată «nu» de la dumnealui. Când am zis că vrem să facem poartă, ne-a dat poartă, când am cerut să băgăm cilindru, ne-a adus cilindru, de la câțiva kilometri, pe jos, pentru a face plăcerea sportivilor, să fie un traseu foarte frumos pentru o competiție de cros. Consiliul Național Federal și colegii au cerut să aibă un traseu de cros country care să se ridice la standardele campionatelor internaționale și după mai multe discuții și analize, am ales ca locație Poiana Stampei”, a declarat Cristian Prâsneac.

  Edilul Viluț Mezdrea a promis că această competiție va deveni tradiție în comuna Poiana Stampei, dovedind că cei din administrația locală sunt foarte buni organizatori dar și gazde desăvârșite pentru oaspeții care le trec pragul, sau mai bine zis, care trec pe sub Poarta de intrare în Bucovina.

  „Validăm și parafăm că vom organiza și anul viitor un astfel de eveniment la Poiana Stampei, considerați-ne parteneri în ceea ce privește crosul și atletismul în Suceava. A fost o onoare pentru noi să găzduim un eveniment de o așa amploare, credem că v-ați simțit bine la noi, aici în Bucovina, așa-i șade bine bucovineanului, să primească musafirii și să-i servească cu ce are el mai bun. Vă rugăm și sperăm că am fost destul de convingători pentru ca dumneavoastră să vă întoarceți și cu alte ocazii pe aceste meleaguri ale Bucovinei și vă așteptăm cu aceeași căldură sufletească și cu brațele deschise, aici, la Poiana Stampei. Felicităm din partea administrației publice locale pe toți cei care se vor întoarce acasă cu trofee și premii asigurate de Primăria și Consiliu Local Poiana Stampei alături de Federația Română pentru Atletism, premii pe care sunt sigur că o să le păstrați și o să le puneți în camerele dumneavoastră, alături de alte medalii de aur pe care le aveți. Mult succes în continuare, avem nevoie de performanță în România, avem încredere în dumneavoastră că veți duce prestigiul României pe cele mai înalte podiumuri. Felicitări și mult succes tuturor”, a declarat în cadrul festivității de premiere, edilul Viluț Mezdrea.

  Reprezentanții Federației Române de Atletism au anunțat că anul viitor vor reveni la Poiana Stampei pentru următoarea ediție a acestui Campionat.

  „Mă bucur să văd sala plină, cu concurenții de astăzi și domnii profesori. Cu siguranță vom reveni și anul viitor la Poiana Stampei”, a încheiat Mădălin Badea, reprezentant al Federației Române de Atletism.

  Campionatul Național de Cros va continua la Poiana Stampei și sâmbăta viitoare, pe 28 octombrie, cu întrecerile seniorilor.

  Rezultatele Campionatului Național de Cros „Bucovina Cross Country”:

  Juniori U18, masculin, 6.000 de metri:

  1. Lucian Florin Ștefan (CSȘ Caransebeș)
  2. Mihai Alin Savlovschi (CS Medgidia)
  3. Andrei Dascăl (CSM Cluj Napoca)

  Juniori U18, feminin, 4.000 de metri:

  1. Alexandra Maria Hudea (CSȘ Mediaș)
  2. Alexandra Maria Cristea (CS Unirea Alba)
  3. Diana Verdeș (CS Atletico Slănic)

  Juniori U16, masculin, 4.000 de metri:

  1. Matei Moldovan (CS Atletic Cluj)
  2. Tudor Mihai Mărgășoiu (CSM Bacău)
  3. David Gabriel Licsandru (CSM București)

  Juniori U16, feminin, 3.000 de metri:

  1. Florentina Aylin Zub (LPS Iași)
  2. Francesca Ștefania Oanea (Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni)
  3. Andreea Denisa Horlescu (LPS Iași)

  Copii1, masculin, 2.000 de metri:

  1. Darius Răzvan Răzvanță (CSM Bistrița)
  2. Liviu Vasilică Isache (LPS Botoșani)
  3. Ianis Vescan (CSM Cluj Napoca)

  Copii1, feminin, 1.500 de metri:

  1. Sabrina Ivorciuc (CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc)
  2. Denisa Maria Komives (CSS Blaj)
  3. Ioana Maria Răuțu (Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni)

  Copii2, masculin, 1.500 de metri:

  1. Marian Sandu Negroi (CSM Bistrița)
  2. Victor Cristian Roman (CS Giroc Chișoda)
  3. Andrei Alexandru Epure (CS Atletico Slănic)

  Copii2, feminin, 1,200 de metri:

  1. Alexandra Bianca Vasilescu (CSM Danubiu Tulcea)
  2. Mara Gherase (CS Athlelics Timișoara)
  3. Natalia Gavrilovic (CS Girod Chișoda)

  Juniori U20, masculin, 6.000 de metri:

  1. Ciprian Costin (CSȘ Rădăuți)
  2. Marco Tărnăuceanu (CSȘ Rădăuți)
  3. Ștefan Ungurean (CSȘ Rădăuți)

  Rezultatele pe echipe:

  Juniori U18, masculin, 6.000 de metri:

  1. CSM Cluj Napoca
  2. LPS Botoșani
  3. CSU Craiova

  Juniori U18, feminin, 4.000 de metri:

  1. CSȘ Mediaș
  2. CS Atletico Slănic
  3. LPS Oradea

  Juniori U16, masculin, 4.000 de metri:

  1. CSȘ Bârlad
  2. LPS Suceava
  3. CSȘ Rădăuți

  Juniori U16, feminin, 3.000 de metri:

  1. LPS Iași
  2. Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni
  3. LPS Vaslui

  Copii1, masculin, 2.000 de metri:

  1. LPS Botoșani
  2. CSM Bistrița
  3. CS Giroc Chișoda

  Copii1, feminin, 1.500 de metri:

  1. LPS Vaslui
  2. CSȘ Târgoviște
  3. CSȘ Medgidia

  Copii2, masculin, 1.500 de metri:

  1. CS Atletico Slănic
  2. CS Botoșani
  3. CSȘ Târgoviște

  Copii2, feminin, 1.200 de metri:

  1. CS Athletics Timișoara
  2. CS Giroc Chișoda
  3. CSM Bistrița

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles