More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Investiții importante făcute de administrația publică din Salcea, condusă de primarul Ezekiel Belțic, pentru modernizarea iluminatului stradal

  În orașul Salcea, administrația locală a investit sume importante în modernizarea iluminatului stradal, și prin proiecte finanțate prin Agenția Fondului de Mediu au fost schimbate sute de lămpi.

  „În 2020, am promis că iluminatul public stradal va fi aprins pe întreaga perioadă a nopții iar lucrul acesta l-am pus în aplicare încep de la preluarea mandatului meu de primar al orașului Salcea. În vederea reducerii consumului de energie electrică cât și pentru asigurarea unui iluminat modern, eficient, m-am implicat în modernizarea acestuia”, a declarat edilul Ezekiel Belțic.

  Au fost schimbate, într-o primă etapă, 600 de corpuri de iluminat, cu lămpi cu led. Prima dată au fost schimbate în localitățile Plopeni și Văratec, iar zilele acestea se lucrează la iluminatul public din orașul Salcea.

  „Se lucrează pe toate străzile care n-au fost incluse în proiectul de schimbare a corpurilor de iluminat, din resurse de la bugetul local. Se vor schimba aproximativ 750 de lămpi led cu fonduri obținute prin Agenția Fondului de Mediu. Se va monta și sistem de telegestiune și puncte de aprinderea, valoarea lucrărilor fiind de 1,9 milioane de lei”, a completat primarul Ezekiel Belțic.

  O dată finalizate aceste lucrări, sistemul public de iluminat din orașul Salcea, va fi modernizat integral. De asemenea, în această localitate a fost extins sistemul de iluminat, pe străzi unde s-a construit masiv în ultima perioadă și nu exista rețea electrică. Este vorba despre strada Viitorului, străzile Răscrucii, Nicolae Grigorescu, Adunării, Simetriei, din localitatea Salcea, străzile Luncușoarei, Ștefan cel Mare și Amurgului din satul Prelipca.

  Pentru siguranța cetățenilor, au fost amplasate corpuri de iluminat în intersecții și s-a modernizat iluminatul pietonal pe treptele care fac legătura între strada Aurel Stanciu și strada Șerpuită, între străzile Simetriei și Șerpuită, din Salcea și între strada Școlii și strada Orășelului din localitatea Plopeni.

  Preocupat de siguranța cetățenilor, în prezent, edilul Ezekiel Belțic pregătește documentația pentru extinderea iluminatului public la intrarea în orașul Salcea, dinspre municipiul Suceava, cât și pe multe alte drumuri publice din zonă, unde locuitorii se arată interesați să construiască.

  „Mă implic și mă voi implica în modernizarea infrastructurii iluminatului public stradal din orașul Salcea, continuând investițiile necesare”, a încheiat Ezekiel Belțic, primarul orașului Salcea.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles