More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Întreaga comunitate din Volovăț a condus pe ultimul drum familia Lăzărescu, care și-a pierdut viața într-un cumplit accident rutier produs la Cumpărătura

  Durere care nu poate fi exprimată în cuvinte, râuri de lacrimi, flori, multe flori și patru sicrie pregătite pentru ultimul drum. Așa arăta joi dimineață, curtea Bisericii „Înălțarea Sfintei Cruci” din Volovăț. Sicriele tinerilor părinți, Costel, în vârstă de 39 de ani, Anca, în vârstă de doar 37 de ani, care și-au găsit sfârșitul, într-un crunt accident rutier petrecut luni dimineață, în Cumpărătura, erau așezate de o parte și de alta a sicrielor celor doi copii, Alexandru de 9 ani și Eduard de 7 ani, parcă din dorința de a-i proteja pe acest ultim drum.

  Au fost lacrimi și multă durere pentru familia, apropiații, dar și pentru oamenii simpli din Volovăț care s-au adunat la căpătâiul celor patru sicrie, două de un alb imaculat, să-și ia rămas bun de la familia Lăzărescu, care așa cum au spus și preoții, în cuvântul lor de rugăciune, au plecat, mult prea repede, din această lume. Se întorceau din vacanță, de la mare, și abia așteptau să ajungă acasă să-și depene amintirile frumoase de pe litoral. Bunicii, care și-au așteptat atât de mult nepoții acasă, erau înmărmuriți de durere, lângă sicrie. Curtea bisericii era plină de sute de oameni cu lacrimi în ochi și cu multă durere în suflete.

  Colegii și cadrele didactice ale celor doi copii, au făcut un adevărat altar de flori și candele. Foștii colegi le-au adus jucării, desene  și multe fotografii cu mesaje extrem de dureroase, în memoria prietenilor lor. S-au vărsat foarte multe lacrimi la Volovăț iar ultimul drum, de la capelă, spre biserică, le-a fost presărat cu flori albe, la fel ca cele care înconjurau sicriele.

  În spatele lor, spre intrarea în Biserică, venea un lung șir de oameni, care au stat în tăcere, cu lacrimi în ochi, și s-au rugat pentru liniștea sufletească a celor plecați dintre noi, dar și pentru cea a celor rămași în urmă, cu adânci răni în suflet. Biserica din Volovăț s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de persoane care au venit să le fie alături înainte de plecarea la cele veșnice, cele patru sicrie fiind așezate în fața altarului, între icoane, înconjurate de flori albe și de oamenii cu lumânări aprinse. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de trei preoți care au încercat, prin rugăciune, să transmită cuvinte de alinare familiei, dar cu greu își stăpâneau lacrimile.

  Familia Lăzărescu a fost înmormântată într-o singură groapă, în cimitirul din sat, familia dorind să nu-i despartă iar părinții să-și aibă puii aproape și dincolo de moarte. 

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles