More
    Ritmic Suceava Ritmic Suceava
    Ritmic Suceava Ritmic Suceava
    Ritmic Suceava

    FOTO Festivalul „Cântecul Cetinii” de la Dorna Arini a îmbinat armonios muzica, dansul și meșteșugurile tradiționale: „Noi suntem întotdeauna în Rai, la Dorna Arini”

    Festivalul Internațional „Cântecul Cetinii” de la Dorna Arini, ediția a XXVI-a, a adus din nou împreună comunitatea locală și oaspeți de seamă într-o atmosferă plină de tradiție, voie bună și respect pentru valorile culturale. Evenimentul desfășurat în perioada 24 – 25 august 2024 pe terenul de fotbal din localitate a reușit să îmbine armonios muzica, dansul și meșteșugurile tradiționale, atrăgând atât localnici, cât și vizitatori din alte zone ale țării și din Republica Moldova.

    Prima zi a festivalului a debutat cu un recital incendiar susținut de Dya & Dya’s Kids, o trupă care a electrizat publicul cu un repertoriu dinamic și plin de energie. Recitalul a fost urmat de un Disco – Party, unde atât tinerii, cât și cei mai în vârstă au avut ocazia să danseze pe ritmuri moderne, într-o atmosferă festivă.

    Ziua de duminică a fost dedicată în special tradițiilor locale și recunoașterii meritelor celor care contribuie la păstrarea și promovarea acestora. Evenimentul a început cu o paradă impresionantă a călăreților, un spectacol care a captat atenția și admirația publicului prezent. Parada a fost urmată de o serie de momente artistice susținute de personalități și ansambluri locale, printre care Mădălina Candrea-Băbuț și grupul vocal „Flori de cântec”, Andreea Haisan, Ansamblul „Poienița” din Poiana Stampei, Fetele de la Botoșani, Margareta Clipa, Alexandru Brădățan, Rareș Dranca, Daria Bodnar, Constantin Atudorei și Claudiu Rusu.

    Printre oaspeții de seamă ai primarului Andrei Mazăre s-au numărat deputatul PNL de Suceava, Angelică Fădor, și primarii din localitățile învecinate, precum Viluț Mezdrea de la Poiana Stampei, Dorin Rusu de la Crucea și Alexandru Hurjui de la Broșteni. De asemenea, primarul Mihail Lozovoi din comuna Sărata – Galbenă, Republica Moldova, localitate înfrățită cu Dorna Arini, a fost prezent pentru a întări legăturile de prietenie dintre cele două comunități.

    „Este una dintre cele mai longevive petreceri a comunei. Suntem la cea de-a XXVI-a ediție, ediție cu care sunt onorat și mândru să o port oficial în calitatea mea de primar. Dragilor, pentru că nu ne-am întâlnit într-un cadru atât de larg și cu atât de mulți oameni după alegerile din 9 iunie, vreau să vă mulțumesc din suflet pentru că ați avut încredere și mi-ați dat girul pentru încă un mandat. Cei 87% care m-au votat au avut încredere și mi-au arătat că eu și echipa mea ce facem, facem bine. Sper eu să nu-i dezamăgesc și să prind cât mai mulți din ceilalți 13%. Întotdeauna am avut și voi avea un sprijin în doamna deputat, căruia îi mulțumesc că este aici. Îi mulțumesc din suflet. A fost, este și va fi alături de mine în tot, dar mai ales atunci când mi-a fost greu. Vă mulțumesc pentru prezență. De altfel, comuna noastră este înfrățită cu o localitate care se numește Sărata Galbenă din Republica Moldova. Domnul primar Mihai Lozovoi, căruia îi mulțumesc din suflet că este lângă noi. Vreau să le mulțumesc din suflet colegilor mei din primărie pentru că au muncit enorm, ca toate lucrurile de astăzi să arate foarte, foarte bine. Noi suntem datori încă o dată să ducem această tradiție, acest port popular pe care-l avem, acest obicei mai departe. Am fost educați în acest sens și îi vom educa și noi pe copiii noștri și pe cei care ne vor urma. Salut toți turiștii care au venit în frumoasa noastră stațiune de interes local, pentru că la Dorna Arini aveți ce vedea. Aveți cum petrece un sejur frumos de 5, 7, 10 zile, fără să vă plictisiți, pentru că este un loc mirific. Noi suntem întotdeauna în Rai, la Dorna Arini”, a declarat Andrei Mazăre, primarul comunei Dorna Arini.

    Deputatul Angelica Fădor, care este mereu alături de comunitate din Dorna Arini, și-a arătat aprecierea pentru edilul Andrei Mazăre și i-a felicitat pe toți cei implicați în realizarea frumosului festival.

    „Vin des la Dorna Arini. Așa cum spuneați și dumneavoastră, vin cu drag și să știți că vin și de drag. Vin cu drag, pentru că localitatea dumneavoastră devine tot mai frumoasă cu fiecare an care trece. Și vin în același timp, de dragul dumneavoastră, a oamenilor pe care am avut bucuria în ultimii ani să-i cunosc. Să știți că în ultimii ani, localitatea dumneavoastră a cunoscut o dezvoltare, o dezvoltare care permite, pe bună măsură, să spunem că este una dintre cele mai frumoase localități din Bazinul Dornelor. Și asta se datorează muncii unei întregi echipe coordonată de către domnul primar Adi Mazăre. De fiecare dată, toți cei care vizitează localitatea Dorna Arini nu pot să nu remarce faptul că este, cu fiecare zi care trece, mai curată, mai frumoasă, că există întotdeauna proiecte de dezvoltare ale comunității dumneavoastră. Și pentru toate acestea țin să vă felicit în primul rând pe dumneavoastră, locuitorii din Dorna Arini, pentru că ați știut atunci când au fost alegerile locale să alegeți continuitatea, să alegeți un om bun, să alegeți un om căruia îi pasă de ceea ce se întâmplă în localitatea dumneavoastră. De aceea vă felicit pe dumneavoastră și îl felicit în același timp pe domnul primar, pe domnul viceprimar, consilierii locali și salariații Primăriei Dorna Arini, pentru că aici, la Dorna Arini, într-adevăr echipa funcționează și s-a dovedit că lucrul în echipă este cel care, până la urma urmei, aduce succesul. Eu vă asigur de întreg sprijinul meu, ca și până acum, atunci când vine vorba de proiectele de dezvoltare ale comunității și, în același timp, aș dori să transmit și salutul domnului președinte Gheorghe Flutur și, în același timp, să vă asigur și de sprijinul dumnealui atunci când vine vorba de dezvoltarea localității Dorna Arini, pentru că se împlinesc 40 de ani de atunci, de când a fost înființat Ansamblul Brăduleț. Permiteți-mi, vă rog, să vă felicit pe toți cei care ați făcut și faceți parte din acest ansamblu, care reprezintă un adevărat ambasador al tradițiilor, obiceiurilor noastre populare, atât în țară, cât și în străinătate. Multă sănătate tuturor, petrecere frumoasă și să ne ajute Bunul Dumnezeu să ne vedem cu bine și în perioada următoare”, a transmis deputatul Angelica Fădor.

    Primarul Mazăre a premiat cu acest prilej șase meșteri artizanali, recunoscând astfel contribuția lor la păstrarea tradițiilor meșteșugărești, dar și cinci elevi care s-au remarcat prin rezultatele lor excepționale la Evaluarea Națională, subliniind astfel importanța educației și a excelenței în comunitate.

    Unul dintre momentele cele mai emoționante ale zilei a fost dedicat aniversării a 40 de ani de la înființarea Ansamblului „Brădulețul”. Evenimentul a reunit pe scenă 45 de artiști, reprezentând trei generații care au contribuit de-a lungul anilor la menținerea vie a spiritului artistic al comunității. Prezența lor a fost un simbol al continuității și al respectului pentru tradiție.

    Festivalul s-a încheiat într-o notă de sărbătoare, cu un spectacol oferit de Aurora și Săndel Mihai, doi artiști îndrăgiți care au ridicat publicul în picioare cu melodiile lor pline de emoție.

    Seara s-a încheiat apoteotic, cu un spectacol de focuri de artificii care a luminat cerul deasupra Dornei Arini, marcând finalul unei ediții de neuitat a Festivalului „Cântecul Cetinii”.

    Articole recente

    Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

    Related articles