More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Campania „Fără Bariere – TOT Adevărul Despre Droguri” a adus informații extrem de importante pentru tinerii din Suceava: „Cei aproximativ 800 de tineri prezenți în sală au rezonat cu poveștile de viață ale celor care au fost dependenți de droguri”

  Campania „Fără Bariere – TOT Adevărul Despre Droguri”, organizată sub egida Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și finanțată de Comisia Europeană, a poposit astăzi la Suceava, pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestui fenomen atât de întâlnit în rândul tinerilor.

  Sala mare a Casei de Cultură a fost neîncăpătoare pentru liceenii și studenții participanți, iar mărturiile foștilor consumatori de droguri au transformat evenimentul într-unul plin de învățăminte, demonstrându-se astfel că tăcerea nu este soluția rezolvării problemelor.

  Sucevenii au avut ocazia, sub protecția anonimatului, să pună întrebări incomode despre consumul de droguri și despre cum poți să te salvezi de dependența acestora.

  „Campania «Fără Bariere – TOT Adevărul Despre Droguri» își propune să ne aducă în față cu foștii consumatori, cu specialiștii în domeniu și împreună să clădim o familie în care să discutăm sincer, tot adevărul despre droguri”, a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. 

  Tineri care au avut puterea și curajul să recunoască faptul că sunt dependenți de droguri, au venit în fața adolescenților suceveni și le-au povestit că, dacă la început totul pare un vis frumos, curând se va transforma în cel mai crunt coșmar care le va distruge viața lor și pe a celor din jur.

  „De obicei, primul impact cu drogul este întâlnirea cu plăcerea supremă și atunci mușcăm momeala și iluzia drogului – pot să am control, mă pot opri oricând, e doar de data asta, nu îmi fac niciun rău, nu voi ajunge niciodată dependent. Ce nu știi la începutul consumului, e că mai devreme sau mai târziu, drogurile îți aduc nota de plată”, a transmis un fost consumator de droguri care astăzi s-a reabilitat, are familie și duce o viață normală.

  La această întâlnire a participat rectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului Județean de Poliției și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

  Conducerea Partidului Social Democrat, reprezentată de senatorul Ion Stan, deputatul Mirela Adomnicăi și senatorul George Mîndruță au fost alături de președinta OFSD Larisa Blanari, candidată la alegerile europarlamentare, care s-a implicat pentru ca această caravană să oprească și la Suceava.

  „Am participat cu mare plăcere și emoție la primul eveniment al caravanei organizat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse! Cei aproximativ 800 de tineri prezenți în sală au rezonat cu poveștile de viață ale celor care au fost dependenți de droguri. E o realitate cu care se confruntă tinerii din zilele noastre și care din păcate nu este un subiect suficient  de mediatizat. Consider important să mă implic în această campanie care e, de fapt, despre viață. Voi fi un susținător activ al celor care acceptă că au nevoie de ajutor”, a transmis Larisa Blanari.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles