More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Aproape 7 kilometri de drumuri forestiere au fost modernizați în comuna Dorna Candrenilor: „Este un proiect foarte bun pentru comunitatea noastră”

  Stațiunea turistică Dorna Candrenilor cunoaște o dezvoltare continuă și accentuată sub conducerea primarului Dănuț Candrea. Recent, administrația locală din Dorna Candrenilor a recepționat un proiect extrem de important ce a vizat modernizarea a aproape 7 kilometri de drumuri forestiere.

  Este vorba de drumul forestier Gligu, pe o lungime de 1.764 de metri, drumul forestier Pârâul Pietrei, pe o lungime de 1.069 de metri și drumul forestier Secu, pe o lungime de 3.977 de metri. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ două milioane de euro.

  „Cele trei drumuri forestiere însumează o distanță de 6,9 kilometri. S-a lucrat la betonarea sectoarelor de drum, la acostamente, parcări, la semnalizări rutiere. Este un proiect foarte bun pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul Dănuț Candrea.

  Comuna Dorna Candrenilor se pregătește acum pentru un nou proiect extrem de important, care a primit finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și prevede extinderea rețelelor de apă și canalizare în satele componente. Valoarea investiției se ridică la 16,5 milioane de lei, iar aceasta prevede și construirea a două stații de pompare și a două rezervoare de apă.

  Rețeaua de canalizare va fi extinsă în Simizi, Poiana Negri, Dorna Candrenilor, Floreni, Izvorul Alb, dar și în zonele Juncani și Pârâul Pietrei. În  ceea ce privește rețeaua de alimentare cu apă, aceasta începe de la Piatra Dornei – pe Simizi, Poiana Negri și Dorna Candrenilor. Astfel, cu banii guvernamentali, se vor construi aproximativ 50 de kilometri de rețea de apă și circa 22 de kilometri de canalizare.

  Primarul Dănuț Candrea a arătat că investiția este foarte importantă pentru comunitate, mai ales că localitatea este stațiune turistică.

  „Extinderea rețelelor de apă și canal reprezintă încă un pas important pentru comuna noastră. Acum așteptăm aprobarea celorlalte proiecte pe care le-am depus pe diferite programe europene și, de asemenea, lucrăm și la cele implementate cu fonduri proprii”, a mai spus edilul Dănuț Candrea.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles