More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Administrația locală din Salcea și-a arătat recunoștința față de comunitate: „În orașul Salcea avem parte de o comunitate frumoasă, o comunitate unită, o comunitate care simte alături de cei din jurul ei”

  Administrația locală a orașului Salcea, condusă de primarul Ezekiel Belțic, și-a arătat recunoștința profundă față de comunitate, în cadrul unui eveniment excepțional, plin de încărcătură emoțională, cu multe lacrimi și flori.

  Evenimentul a avut loc la sediul Fundației EMAUS din Salcea, vineri după-amiază, iar sutele de participanți au fost felicitate pentru activitatea desfășurată, fiecare în domeniul său aducând plus valoare orașului.

  Au primit multe cuvinte de laudă și de recunoștință, zece cetățeni de seamă ai comunității care au fost declarați cetățeni de onoare ai orașului Salcea, dar au fost premiate și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie în cursul anului trecut cât și cei care vor sărbători acest eveniment în cursul acestui an. Administrația locală a premiat și persoanele care au obținut rezultate deosebite la concursuri, competiții, festivaluri artistice, culturale, sportive, educaționale în anul 2023, voluntarii din cadrul SVSU Salcea pentru activitatea realizată în anul 2023, jucătorii legitimați la Asociația Clubul Sportiv „Juniorul Salcea” din campionatul 2022/2023.

  Evenimentul a continuat cu premierea cadrelor didactice, a personalului nedidactic și auxiliar ce își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ de pe raza orașului Salcea și cu oferirea stimulentului pentru nou-născuți părințiilor ce au depus cererea în perioada septembrie 2023 – februarie 2024, inclusiv.

  „În orașul Salcea avem parte de o comunitate frumoasă, o comunitate unită, o comunitate care simte alături de cei din jurul ei, o comunitate care se implică în dezvoltarea acesteia și totodată suntem aici adunați în semn de respect, pe care noi, administrația publică locală a orașului Salcea, începând cu data de 30 octombrie 2020, îl oferim fiecăruia dintre dumneavoastră. Această festivitate este împărțită în momente de recunoștință, în primul rând pentru 10 personalități remarcabile care au făcut, fac și vor face cinste orașului Salcea, oferindu-le în această zi titlul de cetățean al orașului Salcea. Totodată, în cadrul acestui eveniment dorim să felicităm cuplurile care în anul 2023 au împlinit 50 de ani de căsătorie și cuplurilor care în anul 2024, până la data de astăzi sau în zilele următoare, lunile următoare, cu ajutorul lui Dumnezeu, vor împlini 50 de ani de căsătorie, în mijlocul nostru. În această zi, vă mulțumim pentru că ați acceptat planul lui Dumnezeu de a primi copiii din partea Lui, oferindu-vă stimulentul pentru nou născuți. Totodată, pentru cei care sunt copii un pic mai mari și cu ajutorul cadrelor didactice, cu ajutorul familiei, au obținut în anul 2022 rezultate deosebite la concursuri, competiții, dorim să le fim recunoscători, să-i premiem în mijlocul nostru. Avem cadrele didactice, personalul nedidactic și auxiliar de pe raza orașului Salcea și dumnealor dorim să le fim recunoscători. Totodată, în cadrul acestui eveniment dorim să apreciem munca voluntarilor din cadrul Serviciului Voluntar de Situații de Urgență Salcea și totodată să felicităm echipa Asociației Clubului Sportiv Juniorul Salcea, care în campionatul 2022-2023 au obținut calificarea și sunt din campionatul acesta, în liga a IV-a. Aceste evenimente le-am pregătit și vă suntem alături fiecăruia dintre dumneavoastră. Bineînțeles că în perioada următoare, așa cum v-ați obișnuit până astăzi, vom fi alături și de celelalte categorii sociale sau de personalități remarcabile din orașul Salcea, mediul de afaceri, reprezentanții cultelor religioase, fermierii, personalul medical. Pentru toți dorim să fim alături în cele ce urmează”, a declarat primarul orașului Salcea, Ezekiel Belțic, în cuvântul său de deschidere a evenimentului organizat din drag și cu drag față de comunitate.

  Prezent la această festivitate de premiere, prefectul județului, Alexandru Moldovan, a avut doar cuvinte de laudă la adresa administrației locale a orașului Salcea, felicitând și întreaga comunitate pentru că susține proiectele edilului Ezekiel Belțic.

  „Pentru mine, ca prefect al județului Suceava, este o bucurie să mă aflu alături de dumneavoastră în această frumoasă după-amiază, la acest eveniment deosebit de important pentru comunitatea dumneavoastră. Dați-mi voie să încep scurta cuvântare prin a remarca aplecarea autorităților locale pentru ceea ce noi numim administrație, elementele vitale pentru dezvoltarea armonioasă a unei comunități infrastructură, școală, sănătate. Și țin să îl felicit pe domnul primar pentru modul în care a înțeles să țină și o relație de dezvoltare armonioasă și cu administrația județeană pentru a obține și pentru a continua proiecte curajoase de dezvoltare a comunității. Vreau să vă transmit și salutul colectivului Instituției Prefectului și vreau să vă felicit, să vă urez sănătate, și administrației locale să îi urez succes în toate proiectele de dezvoltare pe care știu că le are implementare. Iar în calitate de reprezentant al Guvernului, să vă asigur, domnule primar, de sprijinul instituțional pe care l-ați avut și îl veți avea mereu”, a declarat Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava.

  Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, a vorbit oamenilor din suflet și i-a felicitat pentru meritele deosebite, menționând că apreciază foarte mult inițiativa administrației locale, condusă de primarul Ezekiel Belțic.

  „Domnule primar, vreau să vă felicit pentru faptul că ați ales această zi și în mod special ați denumi- o zi a recunoștinței pentru comunitate. Este un lucru extraordinar ca în momente ca acestea, în fața întregii comunități, dacă se poate, să fie aduși oameni care au merite deosebite în diferite domenii. Doamne Iisuse Hristoase, binecuvântează întâlnirea aceasta, binecuvântează-i pe toți cei care participă aici cu mâinile Tale întinse asupra noastră. Amin!”, a transmis deputatul PNL Ioan Balan.

  Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a declarat că ar vrea să vadă cât mai multe administrații publice locale care pun la loc de cinste familia și valorile morale.

  „Dragi gospodari de la Salcea, domnule primar, ce văd eu la dumneavoastră, este un tânăr care ați intrat în administrație și care puneți în valoare niște lucruri pe care le-aș dori la mai mulți oameni să le văd. Am văzut aici familii și familii cu copii. Dumneavoastră astăzi stimulați familia. Stimulați familia cu copii. Dumneavoastră știți că în România doar trei județe mai avem natalitate pozitivă, în rest este în regres. Suceava e unul din județele care mai are natalitatea pozitivă, 1,26%, în rest sunt în regres. În bilanțul anului trecut, mai mulți au dispărut decât s-au născut și noi avem obligația să încurajăm natalitatea. Și, sincer, vă felicit pentru că îi văd acolo cum se uită, unii o să țină minte întâlnirea de astăzi. Oameni buni, orice om are nevoie de o vorbă bună, de o recunoștință, de o batere pe umăr. Recunoștința pentru performanță am văzut că o pregătiți să o stimulați, fie că sunt elevi, fie că sunt cadre care s-au implicat. Și recunoștință înseamnă și 50 de ani împreună, o familie. Ce frumos e lucrul ăsta să încurajezi familia împreună, pentru că, de fapt, ăsta-i mesajul. Sunt bucuros că v-am cunoscut, că m-ați invitat și că am avut posibilitatea să vă transmit de aici, de la Salcea, un cuvânt mai mult de atât, dragii mei, mă gândeam, dar vă spun azi nu știu câți știți, dar poimâine, duminică, Salcea e prima localitate care intră în Schengen. Adică noi dăm drumul la primele curse de avioane care vor zbura în 27 de țări liber, fără să mai fie acele controale la frontieră și asta înseamnă ceva foarte important, să circulăm liberi. N-a fost drept că am fost un fel de cetățeni de mâna a doua mulți ani de zile, dar treptat se face dreptate. Mare lucru acesta și începe de aici, de la dumneavoastră, de la Salcea și noi suntem mai aproape de Europa și Europa, mai aproape de Bucovina. Încă o dată mă alătur și eu gestului primarului de recunoștință pentru părul cărunt și verigheta de 50 de ani pe care o purtați cei care astăzi veți primi probabil o diplomă pentru cei care sunteți cetățeni de onoare și o meritați, pentru premianți cu note foarte bune la învățământ. România va fi puternică dacă va ști să țină la familie. Și mă alătur aici ca un mare luptător și încurajez familia pentru totdeauna. Doamne ajută și gândul cel bun!”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

  Cel mai emoționant moment al serii a fost când s-au înmânat diplomele de recunoștință pentru cetățenii de onoare ai orașului Salcea iar în fața celor peste 600 de participanți a venit Liviu Grigorean, tatăl care și-a dat acordul pentru a se preleva organe de la fiica sa Anastasia, aflată în moarte cerebrală, salvând astfel două vieți. Gestul său a impresionat anul trecut, o țară întreagă, iar edilul Ezekiel Belțic a vrut ca acesta să rămână întipărit în memoria colectivă pentru a inspira și generațiile viitoare.

  Lista cetățenilor de onoare a continuat cu profesorul Marinela Mocanu, medicul Aurelia Titieni, profesorul Pavel Stanciu, medicul militar Silviu Marcel Stanciu, maiorul Gabriel Alin Găleată, preotul Ionel Doru Budeanu, pastorul Virgil Neagu, pastorul Alexandru Constantin Clapa și prezbiterul Mircea Diaconița.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles