More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO 9 milioane de euro au fost investite în comuna Poieni Solca în ultimii 3 ani și jumătate. Primarul Dumitru Ichim Lăzărean a reușit să atragă proiecte ce reprezintă bugetul comunei pe următorii 20 de ani

  Primarul comunei Poieni Solca, Dumitru Ichim Lăzărean, a demonstrat că se poate face administrație publică de calitate, încă de la primul mandat și chiar dacă bugetul local nu este unul generos. Om cu inițiativă și foarte harnic, edilul nu a ratat nicio ocazie și a obținut atât fonduri europene cât și guvernamentale, care însumate reprezintă bugetul comunei pentru următorii 20 de ani.

  „Peste 9 milioane de euro este valoare proiectelor implementate în comună, în ultimii trei ani. Această sumă reprezintă bugetul comunei pentru o perioadă de peste 20 de ani dar ne-am implicat mult și am accesat proiecte cu finanțări nerambursabile, atât cu fonduri europene cât și cu fonduri guvernamentale, pentru a face cât mai multe lucruri benefice pentru noi toți. Bugetul comunei este de aproximativ 3 milioane de lei pe an, iar pentru investiții rămân foarte puțini bani, mai mult avem bani pentru funcționare. Pentru investiții ne rămân aproape 500.000 de lei pe an și am reușit să cofinanțăm proiectele începute”, a declarat Dumitru Ichim Lăzărean, primarul comunei Poieni Solca.

  Pentru că a chibzuit cu mare grijă banul public, primarul comunei Poieni Solca a reușit să extindă spațiul Primăriei cu bani de la bugetul local.

  „Am avut nevoie de o cameră de arhivare și am fost nevoiți să extindem spațiul Primăriei și așa am mai făcut patru camere, unde am făcut sediul pentru Poliție, am mai amenajat un birou iar două camere au rămas pentru Arhivare. Proiectul a fost realizat din fonduri locale iar valoarea a fost de 240.000 de lei. Odată cu extinderea spațiului, am acoperit și Primăria cu tablă”, a completat edilul Dumitru Ichim Lăzărean.

  În acest mandat, primarul din Poieni Solca a încercat să modernizeze o suprafață cât mai mare din infrastructura rutieră a comunei, fiind asfaltate și modernizate drumuri, cu fonduri europene , guvernamentale și locale.

  „Avem un drum reabilitat și modernizat prin Compania Națională de Investiții, în lungime de 2 kilometri. Lucrările s-au derulat într-un timp scurt, au început în luna iunie 2023 și recepționat în decembrie 2023. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 1,4 milioane de euro. Tot în cadrul acestui proiect, mai este finalizat un tronson de drum, de 1,3 kilometri. Vom amenaja și o stație pentru încărcat autovehicule electrice, avem semnată cererea de finanțare, se lucrează acum la proiectul tehnic. Avem și un drum comunal unde se lucrează din fonduri proprii, în cadrul unui proiect multianual. Am convenit cu firma de construcții, să plătim în trei ani. Drumul are o lungime de un kilometru și o lățime de 5,5 metri. Valoarea acestor lucrări este de aproximativ 1,3 milioane de lei. Mai avem un proiect care însumează modernizarea și asfaltarea a 5 kilometri de drum. Sunt 4 tronsoane de drum care vor fi reabilitate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Termenul de execuție este de doi ani iar valoarea lucrărilor este de 9,7 milioane de lei”, a explicat primarul Dumitru Ichim Lăzărean.

  Se lucrează în comună și la extinderea rețelei de iluminat public, pe o lungime de 2 kilometri, unde vor fi amplasați stâlpi, cablu și lămpi inteligente, la care se mai adaugă încă aproximativ 35 de lămpi inteligente care vor fi montate în zone unde este deja iluminat public. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 180.000 de euro, bani obținuți prin Agenția Fondului de Mediu.

  Din fonduri proprii, în comuna Poieni Solca au fost amenajate și două spații de joacă, iar în perioada imediat următoare se vor mai amplasa două pentru a fi astfel de locuri de recreere pentru copii, în toate zonele comunei.

  „Toate aceste proiecte nu ar fi putut fi realizate dacă nu aș fi avut sprijinul Consiliului Local care a fost mereu alături de mine și a susținut proiectele propuse. Le mulțumesc și oamenilor din Poieni Solca care au avut încredere în mine și îi rog să aibă încredere în continuare pentru că tot  ceea ce voi face, va fi pentru comuna Poieni Solca, îmi voi da tot concursul pentru asta”, a încheiat Dumitru Ichim Lăzărean, primarul comunei Poieni Solca.   

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles