Ritmic Suceava

Omul sfințește locul, iar Gheorghe Fron, primarul comunei Cornu Luncii, demonstrează prin tot ceea ce face că muncește pentru comunitate, că își pune amprenta pe unde trece și strecoară mulțumire și dragoste în sufletele care îi ies în cale. Așa s-a întâmplat și joi după-amiază, când la Cornu Luncii au poposit 30 de elevi, majoritatea provenind din medii defavorizate, aflați pentru o săptămână, în tabără, în județul nostru.

Evenimentul a fost organizat de către Maria Holtzhauser, o suceveană cu suflet mare care a crescut în fostul orfelinat din Fălticeni, iar în prezent, împreună cu soțul său, de origine germană, administrează o fundație umanitară al cărei principal scop este ajutorarea copiilor sărmani. Fundația, cu sediul în București, colaborează cu mai multe unități de învățământ din țară, pe care le susține prin donații iar pentru a încuraja performanța elevilor, se organizează și tot felul de excursii și tabere.

Gazda întâlnirii a fost Satul românesc de altă dată din Cornu Luncii, unde produsele tradiționale, grădina, animalele și adevăratul muzeu al țăranului de odinioară care se află acolo, i-au încântat atât pe copii cât și pe cadrele didactice care i-au însoțit.

Însemnătatea zicalei „Dăruind vei dobândi” a fost simțită din plin la Cornu Luncii, când cei 30 de copii au savurat bucatele pregătite de către gazde, iar edilul comunei Cornu Luncii s-a transformat într-un adevărat ghid, explicându-le ce reprezintă fiecare unealtă în parte, care se găsește în acest sat-muzeu.

„Vă spun la toți bine ați venit, ne bucurăm că ați ajuns la noi. Aici, în comună, avem două școli cu personalitate juridică, 830 de elevi și mereu am încurajat performanța atât în educație cât și în mediul de afaceri. Avem în comună 652 de firme cu peste 1.000 de angajați. Ne implicăm în viața comunității iar când am fost contactat de către doamna Maria, am spus că ar fi o adevărată onoare să veniți pe aici, să vă arătăm acest minunat loc, unde se păstrează vii tradițiile, bucatele și buna dispoziție. Mă bucur din suflet că ați ajuns în Satul românesc de altă dată”, a declarat Gheorghe Fron, primarul comunei Cornu Luncii, când și-a întâmpinat oaspeții.

Cei 30 de copii din Giurgiu, Iași, Suceava și București au petrecut câteva ore în această locație parcă ruptă din rai și cu siguranță vor rămâne cu amintiri memorabile.

„Avem onoarea să ne primească domnul primar Fron, unul dintre primarii pe care eu îi admir și îi iubesc foarte tare, ne știm de câțiva ani. Știți omul acela care răstoarnă munții, domnul primar este unul dintre ei, face o mulțime de lucruri, o mulțime de proiecte și ni s-a întâmplat să mai colaborăm de câteva ori. Am venit cu copii din patru județe, sunt copiii cei mai buni la învățătură din școlile lor. Avem copii din județele Giurgiu, Iași, Suceava și București. Eu personal, sunt legată de aceste locuri, sunt născută la Găinești, unde am stat doar trei ani din viața mea, apoi am ajuns la orfelinatul din Fălticeni și revin cu mare drag, de fiecare dată. Cred că fiecare dintre noi, în viața aceasta, trebuie să ne întoarcem acasă și să ducem acolo unde ne-am născut ceva, din ce-am devenit și de fiecare dată când pot, mă întorc la Găinești și aici la Cornu Luncii, unde sunt ca acasă. Încerc ca multe din campaniile noastre umanitare să se desfășoare aici pentru că există o chimie a locului, cum există o chimie a oamenilor și domnul primar Fron este unul dintre preferații mei. Este o tabără socială cu buget zero. Eu cred că puterea voluntariatului este și aducerea comunității împreună și fiecare poate, pe pătrățica lui să facă bine. Soțul meu îmi spunea mereu că cu bani poți face orice dar cine se descurcă fără, e puternic. Noi reușim să adunăm sponsori și să facem lucruri minunate. Sunt copii foarte buni la învățătură și este important pentru ei să participe la acest gen de tabere, care îi ajută să facă față mai multor situații, le crește stima de sine. Anul trecut a fost prima ediție a taberei, tot în județul Suceava. Tabăra durează o săptămână iar anul acesta avem copii de gimnaziu”, a declarat Maria Holtzhauser.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here