More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Focar de rujeolă la Bogata. Doar 9 copii din aproape 80 au fost vaccinați împotriva rujeolei

  DSP Suceava a anunțat că în satul Bogata, comuna Baia, este în evoluție un  focar de rujeolă (12 copii nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă).

  „În urma verificărilor noastre am constatat că, în UAT Baia, în cele 3 luni de la declararea epidemiei, au fost vaccinați doar 9 copii, rămânând în jur de 70 de copii restanțieri cu una sau două doze, deși Ministerul Sănătății a declarat prin Ordinul nr.4128/05.12.2023 epidemie de rujeolă pe teritoriul României și a solicitat ferm intensificarea măsurilor de vaccinare atât la copiii eligibili/restanțieri, conform calendarului național de vaccinare, cât și includerea la vaccinare a lotului de copii cu vârsta cuprinsă între 9-11 luni. Conform atribuțiilor care ne revin, o echipă multidisciplinară din cadrul DSPJ Suceava, se va deplasa în data de 07.03.2024 la Bogata pentru ca în colaborare cu medicii de familie să mobilizeze și vaccineze un număr cât mai mare din rândul copiilor restanțieri. Pentru buna derulare a acestei acțiuni am solicitat sprijin autorității locale în vederea identificării și vaccinării restanțierilor. DSPJ Suceava va asigura întreaga cantitate de vaccin necesară și consumabilele aferente. Facem pe această cale un  nou apel la părinți pentru prezentarea copiilor în vederea vaccinării. DSPJ Suceava recomandă și încurajează părinţii să solicite medicilor de familie vaccinarea copiilor lor conform calendarului național de vaccinare, pentru a asigura păstrarea stării de sănătate a acestora. Vaccinarea ROR se face prin Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății și este gratuită”, a declarat Daniela Marinela Odeh, directorul executiv al DSP Suceava.

  De asemenea transmitem recomandările INSP în acest sens: Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură metodă prin care vă puteţi proteja copiii împotriva anumitor boli infecţioase precum rujeola, rubeola, poliomielita, tusea convulsivă, difteria, tetanosul, hepatita virală B, etc. În cazul în care un copil vaccinat va contracta un virus, sistemul lui imunitar va şti să reacţioneze, să lupte împotriva infecţiilor, va fi pregătit pentru a combate rapid şi eficient boala”.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles