More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Escrocul Ovidiu Rusu a încercat să-și pună capăt zilelor în Penitenciarul Botoșani: „Sub presiunea torturii psihice a cedat și a înghițit o baterie”

  Silvestru Rusu, fratele cunoscutului escroc Ovidiu Rusu, a relatat reporterilor cotidianului online Glasul Sucevei faptul că acesta din urmă este supus un tratament inuman în Penitenciarul Botoșani și că totul ar fi o acțiune bine gândită menită să-l facă pe Ovidiu Rusu să se sinucidă.

  Conform celor spuse de Silvestru Rusu, fratele său a avut o tentativă de suicid în urmă cu 6 zile și a intrat în greva foamei, nemulțumit de condițiile din Penitenciarul Botoșani.

  „Ovidiu Rusu, fratele meu, la data de 8 septembrie 2023, a fost cazat într-o celulă neconformă de la Penitenciarul Botoșani. Celula are lățime de un metru și lățime de șase metri. Baia se află în mijlocul celulei și este înfundată, este mizerabilă. Apa nu merge trasă, totul din toaletă vine înapoi. Chiuveta, fiind de dimensiunea de 20 pe 10 centimetri, este și ea înfundată, e defectă, nu merge. Saltele miros a mucegai, au umezeală. Pereții celulei sunt total degradați, murdari, cu mucegai, igrasie. Ramele geamurile sunt rupte, geamurile sunt sparte. Există ploșnițe, gândaci peste tot în celulă. Nu există duș în celulă, trebuie să meargă în alt loc și agenții de acolo nu vor să-l scoată să facă baie. Are 6 zile de când se află în refuz de hrană din cauza faptului că i-au fost încălcate toate drepturile. Din cauză că a fost cazat în condiții degradabile ce îi pun viața în pericol, sănătatea, integritatea fizică și psihică, la data de 8 septembrie 2023, sub presiunea torturii psihice a cedat și a înghițit o baterie, apoi a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Botoșani. După toate cele întâmplate, directorul adjunct de la Penitenciarul Botoșani, Gireadă Lucian, nici măcar nu s-a dus ca să discute problema cu fratele meu și să ia măsurile legale. I s-a spus fratelui meu de către subofițerii din cadrul Penitenciarului Botoșani că toată această acțiune desfășurată împotriva lui este pentru ca el să se sinucidă. Pe el se pune o mare presiune având în vedere că are un dosar pe rol la Poliția Municipiului Rădăuți și i se impune să recunoască fapta. Cei din Penitenciarul Botoșani pun o mare presiune pe el ca să recunoască ceea ce relatează Poliția Municipiului Rădăuți. Din această cauză a fost bătut de mascați pentru a ceda psihic. Toți sunt pe aceeași mână. La Penitenciarul Botoșani există un grup de torționari care se cred că moștenesc penitenciarul din familiile lor, călcând în picioare Codul Penal, Codul Civil, Constituția României. Fac un apel disperat ca să se sesizeze din oficiu autoritățile statului, care veghează la respectarea legii și care ocrotesc viața fiecărui cetățean. Noi, familia, facem un apel către toate autoritățile statului să ia măsurile legale ca să vadă ce se întâmplă cu fratele meu în Penitenciarul Botoșani. Este supus relelor tratamente, este bătut de mascații penitenciarului, nu are posibilitatea să sune acasă, se roagă de alți deținuți să poată suna din contul lor, ca să ne poată relata ce se întâmplă în penitenciar. Noi de 6 zile nu am mai putut să discutăm cu el. Ne sună în fiecare zi colegii de-ai lui și ne spun că este bătut. E lipsit de hrană, nu poate să facă baie. Și ceilalți deținuți ar vrea să povestească ce se întâmplă în Penitenciarul Botoșani, dar le este frică. Dacă fac o plângere, deținuții sunt bătuți, sunt transferați din penitenciar. Li se fac rapoarte de incident”, a povestit Silvestru Rusu.

  Ultimul dosar al escrocului Ovidiu Rusu

  În cursul lunii ianuarie 2023, la Poliția Municipiului Rădăuți – Biroul Investigații Criminale, a fost înregistrată plângerea unei femei, aflată în Statele Unite ale Americii, care a sesizat faptul că, în perioada 2013 – 2021, persoane neidentificate, folosindu-se de calitatea falsă de preot ar fi indus-o în eroare și, sub pretextul neadevărat al construirii unei grădinițe pentru copii sau a unei farmacii care oferă medicamente gratuite pentru nevoiași, ar fi solicitat și primit de la victimă aproximativ 400.000 de dolari americani.

  Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, au desfășurat activități investigative complexe și activități de cercetare penală, stabilind că, la sfârșitul anului 2013, în timp ce persoana vătămată se afla în Statele Unite ale Americii, ar fi accesat un anunț postat pe un site on-line de către persoane neidentificate, care își atribuiau identitatea unor cadre monahale și personal eclezistic, cu intenția de a stabili o legătură spirituală care să conducă la apropierea sa de biserică.

  Astfel, persoana vătămată ar fi contactat telefonic persoana din anunț și ar fi început o legătură cu persoane necunoscute și neidentificate, constând în conversații telefonice frecvente, ajungând la un moment dat la încrederea deplină că persoana cu care corespondează este un preot din Suceava.

  În aceste împrejurări, după ce ar fi obținut încrederea persoanei vătămate și ar fi convins-o că este preot, persoana neidentificată ar fi început să-i solicite diverse sume de bani, cu anumite scopuri precise, de ajutorare, respectiv construirea de biserici, grădinițe sau farmacii, precum și alte cauze umanitare.

  În acest mod, persoana vătămată, în perioada 2013 – 2021, ar fi acceptat solicitările persoanei respective și ar fi trimis către aceasta în mod repetat sume de bani, prin diferite modalități, transferuri bancare sau transferuri on-line, totalizând suma de aproximativ 400.000 de dolari americani.

  La sfârșitul anului 2021, persoana vătămată ar fi reușit să ia legătura cu preotul respectiv și și-a dat seama că, în perioada 2013 – 2021, ar fi fost indusă în eroare de către persoane neidentificate, care și-ar fi atribuit în mod neadevărat calitatea de preot, în scopul de a obține beneficii materiale.

  În acest caz, au fost desfășurate activități investigative și de cercetare penală, iar, în urma probatoriului administrat până în prezent, s-a constatat că celebrul țepar Ovidiu Rusu care și-ar fi atribuit identitățile preoților, obținând astfel pentru sine și pentru complicii săi, în mod injust, aproximativ 400.000 de dolari americani, este un bărbat încarcerat în penitenciar.

  Astfel, în perioada 2013 – 2021, aflându-se încarcerat în penitenciar, folosindu-se de calitatea falsă de preot, atribuindu-și în mod nereal identitățile unor monahi, individul ar fi indus și menținut în eroare telefonic persoana vătămată aflată în Statele Unite ale Americii, de la care, sub pretextul neadevărat al construirii unei grădinițe pentru copii, a unei farmacii care oferă medicamente gratuite pentru nevoiași, a efectuării de lucrări la biserici sau pentru cauze umanitare, ar fi solicitat și primit în mod injust, prin intermediul complicilor săi, respectiv 8 persoane (5 bărbați și 3 femei), aproximativ 400.000 dolari americani.

  Pentru completarea probatoriului, la solicitarea unității de parchet și a organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Biroul Investigații Criminale, Judecătoria Rădăuți, a fost autorizată efectuarea a 11 percheziții domiciliare, la Penitenciarul Gherla (7 percheziții), dar și la imobile din municipiul Rădăuți și comuna Arbore.

  Totodată au fost emise mandate de aducere privind partenerii acestuia la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

  În urma punerii în aplicare a mandatelor de percheziție domiciliară, în incinta penitenciarului, au fost descoperite un telefon mobil, pe care bărbatul bănuit de comiterea înșelăciunilor îl avea asupra sa şi mai multe înscrisuri care interesează cauza.

  De asemenea, și de la celelalte locații au fost ridicate bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie.

  Prin ordonanța din data de 20 august 2023, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Ovidiu Rusu bănuit de comiterea înșelăciunilor, respectiv persoana încarcerată, de 44 de ani, pentru săvârşirea infracțiunii de înșelăciune, în formă continuată și în stare de recidivă postcondamnatorie.

  De asemenea, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de alte 6 persoane pentru săvârşirea infracțiunii de înșelăciune, sub formă de participație a complicității.

  În urma probatoriului administrat, prin ordonanțele polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Rădăuți – Biroul Investigații Criminale, s-a dispus reținerea a două femei, de 31 și 48 de ani și a unui bărbat, de 36 de ani.

  În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, cauza urmând a fi soluționată procedural de către polițiștii Poliției municipiului Rădăuți – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

  Țepele date de Ovidiu Rusu i-au adus condamnări de 225 de ani de închisoare

  În primăvara anului 2018, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Ovidiu Rusu la 10 ani de închisoare pentru infracţiunea de tăinuire, după ce i-au fost contopite mai multe pedepse, la care judecătorii suceveni au adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite de 225 de ani, 272 de luni şi 1.395 de zile de închisoare, respectiv 93 de ani, 10 luni şi 5 zile de închisoare.

  Magistraţii suceveni au dispus ca Ovidiu Rusu să execute în final o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. Decizia instanţei sucevene este definitivă.

  De-a lungul timpului, Ovidiu Rusu a înşelat zeci de persoane dându-se drept procuror sau judecător, promiţându-le că le va acorda sprijin în dosarele avute pe rol, în schimbul unor sume de bani. Multe dintre înşelăciuni au fost comise chiar de după gratii, cu ajutorul unor persoane aflate în libertate.

  Ovidiu Rusu, originar din localitatea suceveană Rădăuţi, a făcut istorie în cazuistica recentă a escrocheriei în România. El a fost încarcerat în Penitenciarul Botoşani pentru că s-a dat preşedinte al Curţii de Apel Suceava. Pus în libertate, Rusu a devenit pentru nişte femei naive din zona Volovăţ – „procurorul Ţuluş de la DNA“, dar şi adjunct al procurorului general al României, escrocându-le de zeci de mii de lei.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles