More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a marcat momentele reper ale anului școlar 2022-2023

  Luni, 11 septembrie 2023, în cadrul festivității de deschidere a noului an școlar, orchestrată de către directorul colegiului, prof. Adrian-Nicolae Puiu, depășind sfera tipicului și momentelor specifice unei astfel de manifestări, precum mesajele reprezentanților colectivității locale, printre care secretarul general al municipiului, Marinică Sofroni, consilierii locali Bogdan Nicolau și Nistor Tătar, agentul de poliție Daniela Andrișan, maiorul ISU Cătălin Andronic, reprezentantul părinților Sorin Albu și binecuvântarea în spirit ecumenic de către reprezentanții cultelor religioase, preot ortodox Ciprian Juravle, preot catolic ionuț Minac și pastor protestant Ioan Achim Hanc, colectivul profesoral, elevii și părinții acestora au celebrat câteva dintre reperele educaționale ale colegiului din anul școlar precedent.

  Astfel, directorul colegiului a prezentat un succint, dar elocvent, bilanț al rezultatelor școlare interne, subliniind faptul că nu mai puțin de 648 de elevi, ceea ce reprezintă aproape trei sferturi din totalul de 885, au fost recompensați cu premii și mențiuni, deoarece au obținut medii generale de peste 9,00, dintre care 78 de elevi au primit Premiul I, 37 cu media generală 10. Pentru a completa aceste rezultate, directorul colegiului a prezentat și un bilanț al rezultatelor obținute la olimpiade și concursuri școlare, unde au fost obținute peste 100 de premii și mențiuni, precum și raportul rezultatelor de la Examenul de Bacalaureat, rezultate care poziționează colegiul în topul celor mai valoroase 100 de licee din țară și în primele 5 din județ, cu o medie generală a mediilor de 8,63, o rată de promovare de 99,11%, cu 102 din cei 227 de absolvenți cu medii de peste 9,00 și singurele două medii de 10 din județ, obținute de absolventele Emilia Calancea și Beatrice Juravle, completate cu statistica parcursului educațional al absolvenților, cei mai mulți deja admiși la instituții de învățământ superior, în mare parte conform profilului urmat la liceu.  

  În continuare, directorul Adrian Puiu a marcat alte două momente reprezentative pentru comunitatea școlară de la Hurmuzachi în anul școlar precedent: manifestările prilejuite de împlinirea a 150 de ani de existență, ce au cuprins o suită de momente științifice, culturale, sportive, desfășurate în perioada octombrie – noiembrie 2022, și activitatea Repere pentru viață desfășurată în săptămâna Școala altfel, care a fost distinsă cu premiul de Laureat național la categoria Consiliere și orientare.

  Ceremonia a continuat cu recompensarea celor 4 elevi premiați la faza națională a olimpiadelor școlare, Matei Sava – Premiul I la Olimpiada de religie- cultul ortodox, Bianca Pătrăucean – Premiul I la Olimpiada de limba germană modernă, Maria Molea – Premiul I la Olimpiada de religie ortodoxă și Giorgio Juravle – Premiul al II-a la Olimpiada de limba italiană modernă, apoi premierea cu Distincția Ernst Rudolf Neubauer a celor 10 absolvenți care au obținut cea mai mare medie la Examenul Bacalaureat, Emilia Calancea, Beatrice Juravle, Theodora Elena Bărbuță, Elisa Donisan, Anastasia Moloci, Elena-Doruța Coroamă, Delia Ursescu, Sergiu-Mihai Chelba, Veronica Nistor, Daniela Șcheul. Premierea celor 14 laureați a fost posibilă cu ajutorul Companiei Egger pentru al cincilea an consecutive.

  Festivitatea s-a încheiat cu defilarea bobocilor, împreună cu profesorii diriginți, clasa a V-a – prof. Raluca Nanu, clasele a IX-a A – prof. Gabriela Coajă, a IX-a B – prof. Loredana Strugariu, a IX-a C – prof. Iulian Halip, a IX-a D – prof. Ioana Buzic, a IX-a E – prof. Ana-Gabriela Pogorevici, a IX-a F – prof. Irina Ioana Simota-Ducra, a IX-a G – prof. Raluca Juravle. În final directorul instituției a mulțumit tuturor actorilor implicați în actul educațional și care fac posibile rezultatele remarcabile care contribuie la menținerea prestigiului și renumelui Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi”.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles