More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Doi indivizi băuți turtă s-au baricadat în mașina cu care se plimbau prin Rădăuți în încercarea de a scăpa de polițiștii care i-au tras pe dreapta

  La data de 10 februarie 2024, în jurul orei 23.00, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiul Rădăuți, un autoturism Mercedes Benz.

  În vehicul se aflau doi bărbați, care s-au mutat între ei și au blocat portierele.

  Pe scaunul din dreapta se afla Andrei B., de 29 de ani, iar pe bancheta din spate Petru C., de 36 de ani.

  Cum aceștia s-au baricadat în autoturism, polițiștii au pulverizat cu spray iritant lacrimogen în zona geamurilor și a radiatorului. La un moment dat, Andrei B. a deschis portiera din partea dreaptă, cei doi fiind imobilizați și încătușați. În autoturism, în partea din față, lângă schimbător, a fost găsită o bere Solca fiind consumată aproximativ jumătate din aceasta.

  Deoarece amândoi miroseau a alcool și se contraziceau în declarații, au fost testați cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru Andrei B. și o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru Petru C.. Aceștia au fost duși la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea probelor biologice, fiindu-le recoltate două probe de sânge, aspect cu care aceștia au fost de acord.

  În urma verificărilor făcute de oamenii legii a reieșit că, la data de 10 februarie a.c., Andrei B. și Petru C. s-au deplasat cu autovehiculul Mercedes – Benz la o locuință din municipiul Rădăuți, unde au consumat băuturi alcoolice, respectiv două sticle de bere a câte 500 de mililitri fiecare și 150 de mililitri de tărie. În momentul când au părăsit locația, Andrei B. i-a încredințat cheile vehiculului lui Petru C., care l-a condus pe raza municipiului Rădăuți, lucru recunoscut și de către acesta. Când au ajuns pe strada Nicolae Bălcescu, în jurul orei 23.00 polițiștii dau efectuat semnalul regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, șoferul conformându-se și oprind pe partea dreaptă. În continuare, Petru C. a lăsat motorul în funcțiune, a încuiat vehiculul și s-a mutat pe bancheta din spate. După ce au fost scoși din vehicul și imobilizați prin încătușare, cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, după care, la Spitalul Municipal Rădăuți, li s-au recoltat probe biologice de sânge.

  În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, față de Petru C. și a infracțiunii de încredințarea unui vehicul spre a fi condus de către o persoană aflata sub influența alcoolului față de Andrei B..

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles