More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Deputatul Florin Pușcașu: „Reprezentanții Comisiei Europene au cerut din nou scăderea pragului la microîntreprinderi de la 500.000 de euro la 50.000 de euro”

  Deputatul AUR de Suceava, Florin Pușcașu, i-a transmis o interpelare primului – ministru Marcel Ciolacu pe care l-a chestionat față de observațiile Comisiei Europene cu privire la plafonul până la care o microîntreprindere trebuie considerată microîntreprindere.

  „Dacă în anul 2023 exista o singură cotă de impozitare, respectiv 1%, din anul 2024 vor fi două cote de impozit, respectiv:
      1% pentru microîntreprinderile care realizează venituri care nu depăşesc 60.000 euro inclusiv şi care nu desfăşoară activitățile menționate mai jos;
      3% pentru microîntreprinderile care ealizează venituri peste 60.000 euro și până în 500,000 euro; conform detaliilor precizate în norma juridică.
  Astfel, reprezentanții Comisiei Europene au cerut din nou scăderea pragului la microîntreprinderi de la 500.000 de euro la 50.000 de euro încă din acest an pentru a crește încasările la buget și a închide portițele pentru optimizarea fiscală, conform unor surse guvernamentale. După atacul fără precedent la proprietatea privată care a avut loc prin ordonanța-trenuleț din 15 decembrie 2023, cu aplicare din 1 ianuarie 2024, antreprenorii sunt hăituiți din nou. „Negociem să scădem eșalonat pragul la microîntreprinderi, dar nu de anul acesta. Comisia Europeană a cerut 50.000, încercăm să negociem să fie pragul mai mare” au declarat sursele apropiate de Ministerul de Finanțe. Reprezentanții Comisiei au cerut public miercuri la București, într-o conferință de presă, ca guvernul să scadă pragul la microîntreprinderi pentru a continua să primească banii din PNRR.  Problemele economiei au, în primul rând cauze interne: problemele structurale și problemele legate de modelul de dezvoltare, care este unul inflaționist și pune accent pe consum și nu pe producție. Creșterea de fiscalitate pentru sectorul IMM-urilor, microîntreprinderi și persoane fizice autorizate, începând de la 1 ianuarie este bomboana pe coliva economiei. Mediul de afaceri trebuie să aibă acces la capital de lucru, să poată să vină în întâmpinarea solicitărilor pe care le are statul pe diferite proiecte cu finanțare europeană altfel va scădea și absorbția fondurilor europene. Companiile se vor împrumuta mai greu și cu costuri mai mari. Dobânzile sunt strict legate de inflație. Cei care au afaceri în derulare și care trebuie să asigure în mod nedrept mai mulți bani la bugetul statului prin creșterea fiscalității, trebuie să-și asigure și supraviețuirea. Acest lucru face ca anul 2024 să fie în continuare un an de supraviețuire și nu un an de creștere și consolidare economică pentru sectorul privat iar în anul 2025 va venii colapsul antreprenorului roman..

  Față de această situație vă adresez următoarea interpelare în două puncte:

  • Cine conduce România? Față de observațiile Comisiei Europene  cu privire la plafonul până la care o microîntreprindere trebuie considerată microîntreprindere veți adopta poziția ghiocel sau veți apăra antreprenorul roman?
  • Ce măsuri concrete aveți pentru susținerea antreprenorului român?”, a transmis deputatul Florin Pușcașu.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles