Ritmic Suceava

În ședința Consiliului Local al Primăriei orașului Vicovu de Sus a fost luată în discuție propunerea consilierilor locali PNL care au cerut ca ședințele de Consiliu Local să fie transmise live. Propunerea acestora nu a fost pe placul colegilor de la PSD, care au refuzat respectivul amendament.

„Avem onoarea si obligatia sa va informam!

​In sedinta Consiliului Local de ieri 20.01.2021 s-au votat si totodata adoptat toate proiectele de hotarare aflate pe ordinea de zi. Bineinteles ca discutiile in contradictoriu axate pe fiecare tema de proiect in parte nu au lipsit, fapt pentru care vrem sa va aducem la cunostinta anumite aspecte care, de obicei, nu ajung in spatiul public.

​Grupul PNL impreuna cu reprezentanta PMP din Consiul Local al orasului Vicovu de Sus au venit cu propunerea ca sedintele Consiliului Local sa fie inregistrate si transmise pe retelele de socializare, venind astfel in ajutorul tuturor cetatenilor din localitate care ar fi avut posibilitatea de a urmari modul in care sunt administrati banii publici si cum sunt solutionate problemele comunitatii.

​Cunoastem cu totii vremurile pe care le traim si ritmul alert pe care uneori viata ni-l impune, iar prezenta fizica in camera de consiliu este, mai ales in aceste vremuri de pandemie, greu de realizat dar, prin inregistrarea si transmiterea live a sedintelor de consiliu cetatenii localitatii ar avea posibilitatea de a vedea modul in care voteaza fiecare consilier in parte si felul in care voturile pro sau contra sunt justificate. Acest lucru demonstrand tuturor ca scopul nostru, al consilierilor, este unul comun si nu avem nimic de ascuns fata de cei care ne-au ales.

Din pacate, initiativa noastra nu a fost luata in calcul de catre colegii de la PSD, ca urmare au votat impotriva amendamentului de modificare si completare a Regulamentului de Organizare si Functionare a Consiliului Local al orasului Vicovu de Sus, regulament care se afla pe ordinea de zi a sedintei spre analiza si aprobare. Acest vot, din punctul nostru de vedere, incalca principiul transparentei care ar trebui sa guverneze activitatea alesilor locali, aratand clar ca unii membrii ai consiliului, precum si viceprimarul, au ceva de ascuns, lucru invocat de altfel de catre unul dintre consilierii PSD care si-a motivat votul impotriva transmiterii live prin faptul ca cetatenii localitatilor vecine ar avea acces la informatiile si proiectele care privesc orasul nostru, fapt care din punctul nostru de vedere ar duce la un regres al acestora deoarece majoritatea acestor localitati stau mult mai bine ca noi atunci cand vorbim despre ABC-ul unei asezari rurale sau urbane.

​Raspunsul viceprimarului, cu atributii de primar, Juravle Adrian a fost ca nu-i permite legea, lucru total neadevarat atat timp cat multe localitati vecine, inclusiv municipiul Radauti, transmit live sedintele de consiliu, iar prevederile art. 138, alin. 2, lit. C din OG 57/2019 privind Codul Administrativ al Romaniei dau posibilitatea cetățenilor cu domiciliul sau reședința în unitatea/subunitatea administrativ-teritorială respectivă de a asista la ședințele consiliului local și/sau de a le urmări pe internet, în condițiile regulamentului de organizare și funcționare a consiliului local.

​In consecinta, plecand de la principiul ca nimic nu este posibil fara oameni si nimic nu dureaza fara institutii, lasam la aprecierea dumneavoastra orice dezbatere pe aceasta tema”, a transmis Grupul consilierilor PNL Vicovu de Sus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here