Ritmic Suceava

Conform organizatorilor, la ediția din acest an a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” din Suceava au fost prezenți 29.466 de vizitatori.

Cea de-a XIV-a ediție a festivalului medieval a debutat joi seară, la ora 20.30, când pe străzile din municipiul Suceava a avut loc parada cu făclii organizată cu ocazia Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”. Punctul de plecare a fost cartierul Obcini, de unde alaiul de cavaleri și domnițe s-a îndreptat către bulevardul George Enescu, strada Universității, bulevardul principal și apoi către Cetatea de Scaun a Sucevei.

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, în asociere cu Primăria Municipiului Suceava, a revenit anul acesta cu cea de-a XIV-a ediţie.

Atmosfera a putut fi trăită la Cetatea de Scaun a Sucevei până astăzi, 14 august 2022.

Cei care au pășit pragul cetății, au fost întâmpinați de peste 400 de cavaleri, domniţe, păpuşari din țară și din Ungaria, Turcia, Ucraina, Republica Moldova cu: dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale (painting facial), baloane de săpun uriașe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here