Ritmic Suceava

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, campioane olimpice la Tokyo, au obținut medalia de aur la dublu vâsle, la Campionatele Europene de la Munchen. Echipajul clasat pe locul II, cel al Olandei, a trecut după 7 secunde linia de sosire. Pe locul III s-a clasat Italia. Ancuța Bodnar este originară din Vatra Moldoviței, iar Simona Radiș din Botoșani.

De asemeneam echipajul de 8+1 feminin (W8+), compus din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Adrian Munteanu, a câștigat medalia de aur la europenele din Germania.

Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Marian Enache au terminat pe III proba de patru vâsle masculin, după Polonia și Italia. Sportivii Tudosă și Prundeanu sunt suceveni.

La patru rame masculin, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci au obținut bronzul, aurul revenind Marii Britanii, iar argintul Irlandei. În afară de Mugurel Semciuc, toți ceilalți sportivi sunt născuți în județul Suceava.

Sursa: RadioTop