More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  VIDEO FOTO Un medic de la Serviciul de Ambulanță Suceava, care a suferit un accident vascular în timp ce era la un curs la Spitalul din Târgu Mureș, a fost transportată de urgență cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Județean Suceava

  Astăzi, elicopterul SMURD a aterizat pe Heliportul Spitalului Clinic de Urgență din Suceava pentru a transfera un pacient candidat pentru trombectomie endovasculară.

  Este vorba despre un pacient de sex feminin, în vârstă de 50 ani, ce a suferit un accident vascular cerebral la Spitalul Clinic de Urgență din Mureș, la ora 06.00.

  Pacienta a beneficiat de tromboliză la Spitalul Clinic din Mureș (procedură de dizolvare a unui cheag de sânge, care blochează fluxul într-o arteră).

  Elicopterul a aterizat la ora 10.30, iar la ora 10.45 pacienta a beneficiat de procedura de trombectomie (procedură minim invazivă ce extrage un cheag de sânge care blochează fluxul într-o arteră).

  Pacienta este medic la Serviciul de ambulanță din Suceava și se afla la un curs la Târgu Mureș.

  Spitalul Clinic din Târgu Mureș neavând posibilitatea de a efectua această procedură a solicitat Spitalul din Suceava.

  Costurile intervenției sunt asigurate integral de Spitalul Clinic Județean din Suceava, din fonduri propii, resursa materială din programul național, fiind în continuare insuficientă, față de solicitările venite către Spitalul Clinic Județean din Suceava.

  Echipa a fost formată din doctorii Tina Bardan (medic neurolog), Cătălin Lulciuc (radiolog intervenționist) și Niculina Guliga (medic UPU).

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles