Ritmic Suceava

Sfârșitul acestei săptămâni a adunat la Cârlibaba, sute de iubitori ai sporturilor de iarnă, aici derulându-se a IV-a ediție a Cupei „Stânișoara” la schi și Serbările Zăpezii, evenimente organizate de Primăria și Consiliul Local Cârlibaba și Părtia Cârlibaba.

Competiția a  debutat sâmbătă, când au avut loc întrecerile pentru calificări, pe categorii diferite de vârstă, după care toți concurenții s-au bucurat de o petrecere în aer liber. La eveniment a fost prezent și Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

Ziua cu adevărat memorabilă a fost duminică, când schiorii și-au arătat măiestria pe pârtie, în aplauzele susținătorilor, iar la final, cei mai buni au urcat pe podium. La fete, categoria 6 – 10 ani, primele locuri au fost obținute de Alesia Ungureanu, Ilinca Cioreni și Mădălina Lupescu, iar la băieți, pe primul loc s-a clasat Robert Frățiloiu, obținând cel mai bun timp, urmat de Victor Macovei și Armin Ștefan Palagioi. La categoria de vârstă 11 – 14 ani, fete, primele poziții au fost obținute de Maria Andra Andrieș, Daria Rotariu și Lorena Istrati, iar la băieți, de Alex Lucas Rîpan, Ștefan Nicolas Rîpan și Ștefan Tomegea. Concurență strânsă a fost și la categoria de vârstă 15 – 18 ani, unde pe locul I, la fete, s-a clasat Ioana Petrescu, urmată de Ioana Macovei și Maria Frățiman. La aceeași categorie de vârstă, băieți, podiumul a fost ocupat de Eduard Ungureanu, Alexandru Pădurariu și Leonard Brotnei, după ce favoritul cursei, Ștefan Codruț Bulichi s-a accidentat și a abandonat competiția.

Cupa „Stânișoara” la schi alpin a avut și o categorie destinată adulților, aici concurenții având peste 19 ani. La fete, pe podim au urcat Nicoleta Halici, Salomia Irena și Alina Macovei, iar la băieți, pe primele trei poziții au fost Vasile Daniel Rus Kis, Silviu Oltean și Gavril Todașcă. 

Gospodarii din Cârlibaba, dar și turiștii prezenți la eveniment au participat apoi la un concurs de tăiat rondele cu fierăstrăul, dintr-un dulap de lemn, membrii fiecărei echipe încercând să arate că sunt bucovineni adevărați care se descurcă de minune și la muncă.

Sufletul acestei sărbători închinate zăpezii și sporturilor de iarnă a fost edilul comunei Cârlibaba, Gabriel Danciu, care pe parcursul acestor două zile a stat în mijlocul concurenților pe care i-a încurajat, a oferit multe surprize publicului și s-a asigurat că totul decurge perfect, dovedind că este o gazdă fără cusur.

„Au fost două zile extraordinare, cred că și pentru noi și pentru dumneavoastră, iar în cele din urmă cred că nu doar cei care vor urca pe scenă sunt cei câștigați. Câștigați suntem cu toții pentru că am participat la un concurs. Eu vă mulțumesc din suflet pentru că ați fost alături de noi în aceste două zile minunate”, a transmis Gabriel Danciu, primarul comunei Cârlibaba.

Petrecerea a continuat la poalele pârtiei cu un spectacol de muzică populară, susținut de artiști consacrați, care au dezghețat atmosfera în ciuda temperaturilor scăzute. În fața publicului prezent au cântat Laura Erhan, Vlad Miron și Bucovina Expres, maramureșeanca Oana Tomoiagă și îndrăgiții bucovineni Marius Zgâianu și Angelica Flutur.

La lăsarea întunericului, schiorii au impresionat cu o paradă a făcliilor, coborând pe pârtie cu torțe aprinse. Cei mici dar și cei mari s-au încălzit la un foc de tabără iar la final, organizatorii au oferit un  impresionant foc de artificii. Petrecerea s-a încheiat cu mult după lăsarea întunericului, muzica, grătarele încinse și țuica fiartă completând atmosfera de sărbătoare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here