More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  VIDEO Droguri în valoare de peste un milion de euro depistate în mașina unui albanez. Suspectul transporta 4,5 kilograme de cocaină și 8 kilograme de heroină (NAȚIONAL)

  La data de 16.06.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, Secția de Combatere a Traficului de Droguri au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului S.N., cetățean albanez, domiciliat în România, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

  La data de 15.06.2020, în jurul orei 15:20, în baza consemnului instituit anterior, un lucrător din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a anunțat organele de poliție judiciară cu privire la faptul că o persoană de sex masculin, cetățean român, a fost identificată la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, sensul de intrare în țară dinspre Ungaria, conducând un autoturism de culoare gri, înmatriculat în România.

  Astfel, procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate București și Oradea și lucrători din cadrul I.G.P.F. – P.T.F. Borș au efectuat un control asupra autoturismului respectiv, în care se aflau mai multe cutii din carton ce conțineau obiecte vestimentare și lenjerii pentru pat, fără a prezenta interes.

  Întrucât exista suspiciunea că în interiorul autoturismului sunt disimulate droguri, a fost solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Generale a Vămilor, respectiv a câinelui de serviciu. În urma controlului, câinele de serviciu a indicat partea din dreapta a bordului mașinii, în zona torpedoului.

  S-a procedat la demontarea torpedoului, ocazie cu care a fost descoperit un locaș special amenajat, disimulat în spatele cutiei torpedoului, unde au fost găsite 13 calupuri dreptunghiulare, 9 dintre acestea fiind ambalate în scotch de culoare maro, având aceleași dimensiuni, iar 4 dintre acestea fiind ambalate în folie alimentară transparentă, ce conțineau cantitatea de 4,5 kg de cocaină și peste 8 kg de heroină, cu o valoare totală de peste 1 milion de euro.

  Drogurile ar fi fost procurate din Belgia și ar fi fost transportate pe ruta Belgia – Franța – Austria – Ungaria – România și ar fi urmat să fie preluate, în țară, de către cetățeanul albanez.

  În cursul aceleiași zile, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului S.N. în timp ce prelua autoturismul în care erau disimulate drogurile.

  În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles