FOTO The New York Times
FOTO The New York Times
Ritmic Suceava

Unchiul preşedintelui sirian Bashar al – Assad a fost condamnat la patru ani de închisoare de către un tribunal din Paris pentru spălare de bani. Rifaat al – Assad a delapidat fonduri ale statului sirian pentru a cumpăra case şi spaţii de birouri în valoare de 90 de milioane de euro. El este cercetat în Franţa încă din 2014, când ONG – ul Sherpa, care apără victimele presupuselor infracţiuni economice, a depus o plângere în care spunea că valoarea proprietăţilor depăşeşte cu mult veniturile sale cunoscute.

Rifaat al-Assad, fost vicepreşedinte al Siriei, astăzi în vârstă de 82 de ani, neagă acuzaţiile, iar avocaţii săi spun că va face apel.

Instanţa a hotărât ca proprietăţile sale din Paris şi din Londra să fie confiscate.

Rifaat al-Assad a fost al doilea cel mai puternic om din Siria, comandantul militar şi mâna dreaptă a fratelui său Hafez, care a condus Siria din 1971 până la moartea sa în 2000.

Rifaat este cunoscut drept „măcelarul din Hama” din cauza presupusului său rol în suprimarea sângeroasă a unei revolte anti-guvernamentale din 1982 în urma căreia au murit între 10.000 şi 20.000 de oameni.

Sursa: Mediafax

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here