More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Un putnean a fost condamnat la patru ani de închisoare după ce l-a tăiat cu coasa pe un consătean care i-a aplicat o corecție fizică

  Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe Ionică Adrian Juravle la patru ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.

  Decizia este definitivă.

  În dimineața zilei de 21 august 2021, Dimitrie Parasca s-a deplasat la locuința lui Ionică Adrian Juravle pentru a-i solicita să îi împrumute un cal și o căruță pentru a desfășura diverse treburi gospodărești. Inculpatul a acceptat solicitarea lui Dimitrie Parasca și i-a împrumutat calul și căruța fără a-i cere ceva la schimb.

  În aceeași zi, pe la ora 18.00, după ce și-a terminat treburile gospodărești, Parasca s-a întors la domiciliul inculpatului și i-a restituit calul și căruța. În acel moment, Dimitrie Parasca se afla sub influența alcoolului.

  Până să se întoarcă Parasca la domiciliul inculpatului, pe la ora 13.00, Ionică Adrian Juravle a fost vizitat de către un localnic însoțit de o iapă pe care voia să o dea la montă. Cei doi au stat de vorbă și au consumat băuturi alcoolice până când Dimitrie Parasca s-a întors cu calul și căruța.

  În jurul orei 18.00, după ce Parasca a intrat în curtea inculpatului, cei trei s-au întins la vorbă și au consumat împreună băuturi alcoolice. La un moment dat, aceștia s-au dus la un magazin din apropiere, deoarece bărbatul care a venit cu iapa a dorit să facă o cinste, cu titlu de plată pentru montă.

  Ajunși la magazin, cei trei au început să consume vodcă. Aceștia au socializat și cu persoanele aflate la magazin. Timpul a trecut, bărbații au băut mai multe pahare cu băuturi alcoolice, iar la un moment dat Parasca și Juravle s-au îmbătat criță..

  Pe la ora 19.30, Juravle l-a văzut pe un localnic căruia i-a reproșat că a câștigat cu greu în cursul săptămânii niște bani, iar acum îi cheltuiește fără rost pe băutură și păcănele. Această discuție a fost auzită de către Dimitrie Parasca, dar interpretată greșit. În aceste circumstanțe, cel din urmă a ieșit din magazin și s-a deplasat pe terasă după Juravle. Dimitrie Parasca l-a înjurat pe Juravle fără motiv și i-a aplicat o lovitură cu pumnul în față.

  Juravle nu a ripostat imediat la acestă lovitură, deoarece îi era frică de Parasca pentru că știa că acesta obișnuiește să fie agresiv cu alte persoane și folosind de multe ori și cuțitul.

  După ce a încasat un pumn în față, Juravle s-a dus la locuința unchiului său, aflată pe partea cealaltă de drum. De acolo, acesta s-a înarmat cu un lanț și a revenit spre terasă. Ajuns pe terasă, Juravle a învârtit de mai multe ori lanțul, fără a lovi pe cineva, deși a încercat să-l țintească pe Parasca.

  Una dintre persoanele aflate pe terasă a intervenit între cei doi în încercarea de a-i împiedica să continue agresiunea.

  La un moment dat, Juravle a traversat din nou drumul și s-a dus la locuința unchiului său. Acesta a fost urmărit de către Parasca, care l-a prins și i-a mai aplicat câțiva pumni. Din nou, între cei doi a intervenit martorul anterior menționat, care a reușit să îi despartă. Parasca a fost convins să părăsească curtea în care se afla.

  Dorind să se răzbune pe Parasca pentru loviturile pe care i le-a aplicat și pentru înjurăturile ce i-au fost adresate, Juravle a luat o coasă și s-a îndreptat spre Parasca.

  Anchetatorii au urmărit înregistrările camerelor de supraveghere din zonă și l-au observat pe același martor cum a încercat, din nou, să-l împiedice pe Juravle să meargă după Parasca. Martorul a închis poarta de acces, încercând să îl blocheze pe Juravle în curte. Cel din urmă a sărit gardul și a luat-o la fugă spre Parasca. Nici cel din urmă nu s-a lăsat mai prejos și nu a încercat să aplaneze scandalul. În timp ce martorul încerca să îl liniștească pe Juravle și l-a închis în curte, Parasca îl înjura și îl amenința pe individ.

  Când Parasca l-a văzut pe Juravle cum se îndreaptă spre el cu coasa, a luat-o la fugă și a intrat în curtea unei locuințe din apropiere. Acolo, Juravle l-a prins pe Parasca și l-a lovit în zona abdominală cu lama coasei. Înainte de a-l lovit pe Parasca, Juravle a lovit cu coasa mașina proprietarului gospodăriei în care a avut loc incidentul.

  După ce a fost lovit cu coasa, Parasca s-a refugiat în magazin și a cerut sprijin din partea unui martor. În interiorul magazinului a intrat și fiul proprietarului, care a sunat la 112 și a solicitat intervenția unui echipaj medical.

  Din cercetări a rezultat că după ce Juravle l-a tăiat cu coasa pe Parasca, agresorul nu a urmărit victima în magazin, ci a stat pe terasă. Acolo a fost „întâmpinat” de un martor care i-a luat coasa din mâini și a rupt-o în mai multe bucăți. Ulterior, martorul l-a convins pe Juravle să se ducă acasă.

  La fața locului a ajuns o ambulanță, care a transportat victima la Spitalul din Rădăuți. Aceasta a fost externată din unitatea spitalicească la data de 4 septembrie 2021.

  Conform concluziilor medicului legist, victima a prezentat șoc hemoragic cu hemoperitoneu masiv instalat ca urmare a secțiunii peretelui abdominal și a peretelui posterior al vezicii urinare. Medicul a apreciat că leziunile i-au pus viața în primejdie victimei și pentru vindecarea acestora ar fi necesare un număr de 34-35 de zile de îngrijiri medicale. Pentru loviturile produse cu lanțul, victima a avut nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale.

  Tot tămbălăul s-a desfășurat pe raza satului Gura Putnei, din comuna Putna.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles