Ritmic Suceava

Consiliul Județean Suceava va vota în ședința de la finalul acestei luni un proiect pentru aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici în vederea construcției unui nou drum de legătură din Burdujeni către Aeroportul „Ștefan cel Mare” din orașul Salcea.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că instituția pe care o conduce va aloca fondurile necesare pentru construcția acestui drum, valoarea lucrărilor fiind de 31 milioane de lei, inclusiv TVA.

 Gheorghe Flutur a declarat că drumul va avea o lungime de 4,8 kilometri. El a spus că prin acest drum se va face legătura între municipiul Suceava, din cartierul Burdujeni, către Aeroportul Ștefan cel Mare, în zona Parcului Industrial Bucovina. De asemenea, Gheorghe Flutur a precizat că noul drum se va intersecta cu actualul drum spre aeroport dinspre Salcea, dar și cu viitoarea bretea a Autostrăzii A7 care va trece prin această zonă.

„Strategia județului în domeniul administrării drumurilor județene vizează, în principal, acele acțiuni care să conducă la continuarea procesului de modernizare și dezvoltare a infrastructurii Județului Suceava. Acest proiect face parte din demersurile județene referitoare la modernizarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere astfel încât să se asigure creșterea gradului de siguranță, a vitezei de deplasare, precum și descongestionarea traficului prin îmbunătățirea condițiilor de deplasare înspre și dinspre Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava”, a explicat șeful administrației județene.

El a mai precizat că în aceeași ședință se va aproba și amplasamentul noului drum, dar și declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care se află pe coridorul acestui obiectiv de investiții.

Gheorghe Flutur a spus că CJ Suceava alocă din bugetul propriu o sumă de aproape 1,14 milioane de lei pentru exproprieri. Astfel, Flutur a arătat că pentru realizarea acestui drum s-a stabilit necesitatea preluării în domeniul public prin expropriere, a unor terenuri în suprafață de 5.837 mp aflate în proprietatea privată a unor persoane fizice din municipiul Suceava, precum și a unor terenuri de 23.464 mp proprietate privată a persoanelor fizice și juridice care dețin terenuri în orașul Salcea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here