More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Un contrabandist care avea polițiștii pe urmele sale a fost oprit de o turmă de oi

  La 04.07.2020, ora 08:20, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea  a efectuat semnal de oprire regulamentară a unui autoturism care se deplasa pe DN2E dar conducătorul acestuia nu s-a conformat, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia.

  Autoturismul a fost urmărit folosind semnalele acustice și luminoase până la intrarea în orașul Solca – DN 2E, unde a acroșat cinci oi dintr-o turmă ce traversa drumul național. A rezultat decesul celor cinci oi, autoturismul rămânând suspendat, moment în care conducătorul auto a coborât din mașină și a fugit pe câmp. Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, iar un agent de poliție a tras cinci focuri de avertisment în plan vertical pentru a-l opri pe șofer, însă acesta a fugit pe câmp și ulterior în pădure, fără a fi identificat.

  Ulterior, în timpul căutărilor, pe traseul parcurs de persoana urmărită, a fost identificat un telefon mobil și un portofel conținând actul de identitate, permisul de conducere și mai multe documente pe numele lui Ilie Juravle în vârstă de 29 de ani, domiciliat în comuna Straja, semnalmentele persoanei urmărite de lucrătorii de poliție corespunzând cu cele ale bărbatului din documente.

  S-a constatat faptul că în interiorul autoturismului se aflau mai multe colete conținând pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, autoturismul fiind transportat la sediul Poliției municipiului Rădăuți. Aici s-a procedat la inventariere, fiind identificate 7060 de pachete țigări (respectiv 141.200 bucăți țigarete), fără banderole fiscale, în valoare de aproximativ 85.000 lei.

  Autoturismul, în valoare de cca. 8.000 Euro a fost indisponibilizat la Poliția municipiului Rădăuți iar  întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, în vederea continuării cercetărilor.

  În cauză se efectuează cercetări față de Ilie Juravle sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

  Ulterior, în timpul efectuării cercetărilor, la ora 14.19,  bărbatul a sesizat prin 112 că i-ar fi fost sustras anterior autoturismul implicat în eveniment, fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt în scop de folosință”.

  Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, polițiștii desfășoară mai multe activități de cercetare penală în vederea administrării și completării probatoriului, la finalizarea acestora, urmând a se dispune reunirea dosarului  privind infracțiunea de „contrabandă” cu dosarul privind infracțiunea de „furt în scop de folosință”, prin extinderea urmăririi penale și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „inducere în eroare a organelor judiciare”.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles