FOTO Ilustrativ
Ritmic Suceava

La 19.06.2020, ora 00.41, polițiștii Secției 11 Poliție Pojorâta au fost sesizați prin 112 despre faptul că pe DN 17, pe raza comunei Pojorâta, satul Valea Putnei, din direcția Vatra Dornei spre Câmpulung Moldovenesc, se deplasează sinuos un autoturism fiind suspiciuni că este condus de o persoană în stare de ebrietate.

La ora 19.06.2020, ora 00.55, autoturismul în cauză a fost depistat pe raza comuneu Pojorâta, i s-a făcut semnal regulamentar de oprire, conducătorul autoturismului nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind blocat după circa 400 de metri.

În autoturism, la volan a fost identificat un bărbat care la vederea poliției a devenit recalcitrant motiv pentru care a fost imobilizat și încătușat. Persoana în cauză a declarat la fața locului că nu are asupra sa documentele personale, respectiv cartea de identitate și permisul de conducere.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că persoana depistată la volanul este un bărbat de 47 ani din comuna Slatina și nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Având în vedere faptul că șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung. Moldovenesc, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei.

Având în vedere aspectele constatate și cercetările efectuate în cauză, s-a dispus prin ordonanța din data de 19.06.2020, reținerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind încarcerat  în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.  

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”,              S-a aplicat sancțiune contravențională în sumă de 2000 le conform legii 132/2017, privind asigurările și reasigurările din România.

S-a aplicat sancțiune contravențională conform legii 61/1991 M în sumă de 500 lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here