Ritmic Suceava

La data de 20.06.2020, polițiștii din Serviciului de Investigare a Criminalității Economice  – IPJ Suceava au organizat o acţiune pe raza municipiul Rădăuți, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.

Au fost verificate 5 societăți comerciale și au fost constatate 3 infracțiuni, toate  la art. 90 alin.1, lit.b, din Lg.84/1998 rep, privind mărcile si indicațiile geografice.

Au fost ridicate în vederea expertizării 197 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, în valoare de 32.900 lei.

O femie de 32 ani, din municipiul Rădăuți oferea spre comercializare în bazarul „Voința” din mun. Rădăuți, produse de îmbrăcăminte (42 bucăți, tricouri, pantaloni, bluze etc.) inscripționate cu mărci înregistrate fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 6.900 lei.

Un bărbat de 65 ani, din municipiul Rădăuți, oferea spre comercializare în bazarul „Voința” din mun. Rădăuți, produse de îmbrăcăminte (65 bucăți, tricouri, pantaloni, bluze etc.) inscripționate cu mărci înregistrate fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 12.550 lei.

De asemenea, o femeie de 40 ani, din municipiul Rădăuți, oferea spre comercializare în bazarul „Voința” din mun. Rădăuți, produse de îmbrăcăminte (87 bucăți, tricouri, pantaloni, bluze etc.)  inscripționate cu mărci înregistrate fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 13.450 lei.

Au fost întocmite 3 dosare penale privind infracțiunea de „punere în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here