More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Spitalul Județean Suceava se roagă de Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași să-i primească pacienții cu infarct, în timp ce managerul Alexandru Calancea i-a tras pe dreapta pe cardiologii intervenționiști Turcoman și Blaga

  Situația de la Compartimentul de Cardiologie Intervențională al Spitalului Județean Suceava continuă să fie una critică din cauza disputei dintre managerul Alexandru Calancea și medicii Paul Turcoman și Laurian Blaga.

  Ieri, Calancea a transmis o adresă către Institutul de Boli Cardiovasculare Iași prin care se roagă ca această unitate medicală să primească pacienții cu infarct miocardic acut care ajung la Spitalul Județean Suceava.

  „Vă aducem la cunoștință faptul că în intervalul 7 aprilie 2023, orele 13.00 – 9 aprilie  2023, orele 20.00 echipa medicală cu competență în cardiologie intervențională nu poate onora chemările de la domiciliu pentru pacienții cu infarct miocardic acut (în perioada menționată parte din echipa medicală are aprobat concediu). În consecință, vă rugăm să aveți în vedere posibilitatea examinării pacienților cu infarct miocardic acut. Vă mulțumim”, se arată în adresa semnată de managerul Alexandru Calancea și directorul medical Dimitrie – Cristian Siriopol. (facsimilul poate fi văzut la finalul acestui articol)

  Practic sucevenii care vor suferi un infarct vor fi transportați, în cel mai bun caz, la Iași pentru a le fi oferite îngrijiri medicale. Situația este una destul de delicată deoarece în cazul unui infarct este nevoie de o intervenție rapidă, ceea ce la Suceava nu se poate realiza în acest sfârșit de săptămână.

  La mijlocul acestei săptămâni, Spitalul Județean Suceava a mai transmis o altă adresă institutului ieșean deoarece, la data de 5 aprilie 2023, doctorul Roberto Haret nu a putut onora chemările de la domiciliu pentru pacienții cu infarct miocardic acut.

  Compartimentul de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Județean Suceava este practic pe chituci și nu poate asigura intervențiile în cazul pacienților care suferă un infarct miocardic acut deși aparatura cu care este dotat este una de ultimă generație pe care și-o dorește orice spital din țară.

  Chiar dacă nimeni nu pare să vrea să rezolve această problemă de la Spitalul Județean Suceava trebuie tras un semnal de alarmă asupra faptul că situația este una deosebit de critică.

  Prin spital se vorbește că totul a pornit de la un amantlâc. Se pare că managerul Alexandru Calancea nu s-a înțeles despre cum să împartă o asistentă cu doctorul Laurian Blaga.

  Orgoliile celor doi au dat pe afară și în loc să respecte jurământul lui Hippocrate, cei doi doctori se ceartă de la care o are mai mare și aici puteți completa fiecare cu ce vreți dumneavoastră, dar noi ne-am referit la exact ceea ce v-ați gândit și dumneavoastră.

  Să le dea cineva celor doi o masă și să o învârtă pe lung și pe lat și după ce se lămuresc care dintre ei este mai bărbat să se reapuce de treabă și să aibă grijă de sucevenii cu probleme de inimă, dacă nu să-și facă bagajele și să se ducă unde văd cu ochii pentru că rolul lor la Spitalul Județean Suceava este să se îngrijească de sănătatea oamenilor.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles