More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Senatorul Ioan Stan: „Copiii nu au nicio vină, școala trebuie să fie reînceapă pentru toţi, în toată țara, cât mai repede”

  Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a transmis un comunicat de presă prin care a precizat că școala ar trebui să reînceapă cât mai repede.

  „Copiii nu au nicio vină, școala trebuie să fie reînceapă pentru toţi, în toată țara, cât mai repede. Pentru PSD acest lucru reprezintă o prioritate de maximă importanță și de aceea suspendă orice negociere politică privind schimbarea guvernului. Negocierile cu sindicatele trebuie urgent reluate! PSD face apel la liderii sindicali și la toate cadrele didactice să accepte dialogul responsabil și nu confruntarea. Este necesar să se găsească un compromis acceptabil și mai ales posibil, pentru toată lumea. După cum ştim, PSD a fost și va fi mereu alături de dascăli, a susținut ori de câte ori a fost posibil creșterea veniturilor acestora. O va face și de această dată, dar în limita posibilităților reale pe care le are țara. De altfel, rundele succesive de discuții din weekend au fost rezultatul atitudinii președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care anunțase disponibilitatea sa de a se întâlni urgent cu liderii sindicali pentru evitarea declanșării grevei generale. O creștere cu 60% a salariilor, așa cum  pretind greviștii din Educație, este imposibil de aplicat; nu doar că este mult pentru nivelul inflației, dar nu există banii necesari! Iar dacă totuși s-ar aplica s-ar deschide o poartă a haosului prin care ar pătrunde revendicări similare în spirală, inflație galopantă, creșterea datoriei publice; pe scurt crize majore care inevitabil ar conduce la catastrofa din guvernarea Băsescu – Boc din 2008 – 2009, respectiv tăierea salariilor. Problema salariilor cadrelor didactice își va găsi rezolvarea în proiectul Legii Salarizării Unice, condiție a PNRR, care a fost devansat; termenul de finalizare a fost scurtat la 15 iulie, tocmai pentru a arăta fără echivoc disponibilitatea politică de a rezolva motivul esențial al declanșării grevei generale”, a declarat senatorul Ioan Stan.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles