More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Senatorul George Mîndruță a inițiat o lege în favoarea studenților militari declarați inapți medical: ”Dăm posibilitatea să își continue studiile, să dea examenul de licență, însă fără a obține gradul militar”

  Senatorul PSD Suceava, George Mîndruță, a anunțat faptul că ieri, 19 septembrie 2023, a votat în Comisia de Apărare o inițiativă legislativă de modificare a Legii 80/1995 – Statutul Cadrelor Militare, pentru situația în care un elev din învățământul militar superior, din motive neimputabile lui, este declarat inapt din punct de vedere medical de către instituțiile abilitate.

  „În prezent, studentul care din motive neimputabile lui devine inapt din punct de vedere medical este exmatriculat fără a mai putea da examenul de licență și în plus, trebuie să plătească și cheltuielile de școlarizare până în acel moment.

  Prin această inițiativă legislativă L 198/2023 dăm posibilitatea studentului militar care a fost declarat inapt din punct de vedere medical din motive neimputabile lui să își continue studiile, să dea examenul de licență, însă fără a obține gradul militar.

  De asemenea, dacă studentul alege să renunțe la această opțiune, el nu va fi obligat la plata cheltuielilor de școlarizare până în acel moment”, a transmis George Mîndruță.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles