More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Protest organizat în capitala Braziliei împotriva președintelui Jair Bolsonaro (INTERNAȚIONAL)

  Sute de brazilieni au ieşit duminică pe străzile din Sao Paulo pentru a protesta împotriva preşedintelui de extremă-dreapta Jair Bolsonaro, dar şi pentru a-şi exprima sprijinul pentru democraţie, relatează DPA.

  Un număr total de 1.000 de persoane au participat la protestul din centrul celui mai populat oraş din Brazilia, a relatat ziarul Folha de S. Paulo, citând poliţia militară.

  Demonstraţia a fost organizată de fani ai marilor cluburilor de fotbal şi de mişcări democratice.

  Un alt protest, mai mic, de circa 100 de susţinători ai lui Bolsonaro a avut loc într-o altă zonă din Sao Paulo, în prezenţa a numeroase efective de poliţie, a scris publicaţia.

  Între timp, la Brasilia, guvernatorul districtului capitalei a dispus blocarea esplanadei între ministere.

  Susţinătorii lui Bolsonaro au protestat în mod repetat acolo împotriva măsurilor de limitare a coronavirusului, precum şi împotriva Congresului şi Curţii Supreme, şi au cerut intervenţia armatei.

  Unii susţinători radicali ai lui Bolsonaro au lansat artificii înspre Curtea Supremă sâmbătă noapte după ce poliţia le-a dizolvat anterior tabăra de pe esplanadă.

  Conform datelor Ministerului Sănătăţii transmise duminică seară, 867.624 de persoane din Brazilia s-au infectat cu coronavirus, iar 43.332 de pacienţi au murit până acum.

  Conform Universităţii Johns Hopkins din SUA, Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume, după SUA.

  În afară de tendinţele anti-democrate, criticii îl acuză pe preşedintele Bolsonaro de rasism şi de gestionare neglijentă a pandemiei de coronavirus.

  Sursa: Agerpres

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles