More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Primarul satului Dubna, raionunl Soroca, diagnosticat cu coronavirus, s-a stins din viață (SĂNĂTATE)

  Primarul satului Dubna, raionul Soroca, Valeriu Pruteanu, diagnosticat cu COVID-19, s-a stins din viaţă. Edilul era internat încă din luna mai. Vineri, 10 iulie, din cauza complicaţiilor infecţiei, bărbatul a decedat, transmite IPN.

  Colegii din Congresul Autorităţilor Locale din Moldova spun că Valeriu Pruteanu s-a aflat o perioadă îndelungată în secţia reanimare, infecţia afectându-i întreg organismul. În urma complicaţiilor survenite din cauza coronavirusului, a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar la 10 iulie s-a stins din viaţă. Pe 7 iulie, Valeriu Pruteanu a împlinit 68 de ani. A activat mai bine de 16 ani în calitate de primar. De la alegerile din toamna anului trecut, a reuşit să ilumineze jumătate din străzile localităţii şi a lansat lucrările la construcţia apeductului. „A fost unul dintre intelectualii de la ţară cu o înţelepciune rar întâlnită astăzi. Era optimist, dar şi cu simţul dreptăţii, era gata oricând să ofere un sfat sau să-şi încurajeze prietenii. În urma sa a rămas îndurerată soţia, cei trei copii, patru nepoţi şi toţi cei care l-au cunoscut”, se arată într-un necrolog transmis de CALM. De la declanşarea pandemiei de COVID-19, în Republica Moldova au fost confirmate  aproape 19 mii cazuri de infecţie. 635 de oameni au murit. 373 de pacienţi sunt în stare gravă.

  Sursa Adevărul

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles