More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Raed Arafat a anunțat că astăzi va fi depășit din nou recordul cazurilor noi de infectare cu coronavirus (NAȚIONAL)

  Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a afirmat, sâmbătă, la Senat, că din datele pe care le are, sâmbătă se va depăşi din nou recordul la cazuri noi de infectare cu COVID-19, menţionând că sunt deja 24 de decese.

  Şeful DSU a arătat că în prezent există solicitări de externare din spital din partea unor persoane infectate care sunt şi simptomatice.

  „Astăzi, din datele pe care le am, depăşim din nou recordul la numărul de cazuri noi şi la decese ne-am întors la o cifră destul de importantă – avem 24 de decese”, a declarat Raed Arafat, la comisia juridică a Senatului pe proiectul privind carantinarea şi izolarea, unde s-a decis amânarea votului, până luni.

  Raed Arafat a pledat pentru adoptarea legii, precizând că „orice ţară care are un sistem sanitar evoluat şi cu experienţă va trebui să aibă astfel de măsură, pentru că altfel scapă de sub control persoane care pot fi cu boli chiar periculoase care să infecteze pe alţii”.

  Raed Arafat a susţinut că sunt solicitări inclusiv de la persoanele simptomatice infectate cu COVID-19 de a fi externate din spital.

  „Din informaţiile pe care le avem, şi sunt cifre care au fost comunicate de MS, există solicitări inclusiv la pacienţi simptomatici de externare din spital. Nu mai avem pârghii nici pentru izolarea lor la domiciliu. Nu poţi să spui; bine, ai plecat, stai la domiciliu”, a mai spus Arafat.

  El a arătat că o altă problemă pe care o au autorităţile este detaşarea medicilor, în această perioadă.

  „Să nu uităm că suntem cu deficit major pe anumite categorii. În Franţa nu s-au gândit să detaşeze pentru că nu au deficit ca la noi. Este o soluţie, pentru că suntem cu resursa umană foarte afectată şi suntem cu deficit major în anumite domenii şi atunci gestionarea unei situaţii, unei presiuni sanitare temporare – detaşarea fiind de maxim 30 de zile – astea sunt măsuri necesare”, a afirmat Raed Arafat, în legătură cu prevederile contestate din proiect privind internarea obligatorie pentru persoane cu risc de răspândire a unui patogen în comunitate şi detaşarea personalului medical.

  Sursa Libertatea

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles