Ritmic Suceava

Eduard Wendling, primarul comunei Păltinoasa, poate da lecții de antreprenoriat sau de oportunism la orice oră din zi și din noapte.

Născut în anul 1968 la Gura Humorului, edilul din Păltinoasa a absolvit în anul 1987 Liceul industrial nr.3 Bacău – profil electrotehnic. Conform propriului CV, după terminarea liceului, timp de doi ani, Wendling a tăiat frunze la câini, iar în anul 1989 s-a angajat ca electromecanic la Romtelecom. Acolo a profesat timp de 7 ani, pentru ca în 1996 s-a devină administrator la SC Edvina SRL Păltinoasa.

Cu această societate nu a avut prea mare succes, astfel că în anul 2000, Wendling a devenit casier la Primăria comunei Păltinoasa, deși avea, după cum am menționat mai sus, absolvit un banal liceu industrial. Actualul edil din Păltinoasa a deținut funcția de casier al Primăriei până în anul 2007 când a devenit administrator al SC Albertemma SRL Păltinoasa, funcție deținută până în anul 2016 când a fost ales primar al comunei.

În timp ce a deținut funcția de casier al Primăriei, Wendling a absolvit între 2003 și 2007 Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, specializarea Științe administrative, încolțindu-i-se probabil ideea de a deveni primar.

Între timp, în perioada 2012 – 2016, Eduard Wendling a fost consilier local în cadrul Primăriei comunei Păltinoasa.

Odată devenit primar, acesta a renunțat la frâiele SC Albertemma SRL lăsând-o la cârma societății pe soția lui, Adela Olga Wendling. Edilul din Păltinoasa a continuat să rămână însă asociat în cadrul firmei, deținând 5% din părțile sociale.

Conform ultimei sale declarații de avere postate pe site-ul Primăriei comunei Păltinoasa, Eduard Wendling a împrumutat cu 998.076 de lei SC Albertemma SRL, o sumă considerabilă pentru o persoană care susține că nu are nici măcar un leu în conturi.

SC Albertemma SRL încheie contracte pe bandă rulantă cu instituțiile statului

Eduard Wendling este cunoscut ca traseist politic, el migrând de la PSD către PNL. „Colindatul” celor două partide l-a ajutat să-și facă prieteni în ambele tabere, astfel că firma Albertemma reușește să obțină contracte pe bandă rulantă cu instituții ale statului conduse fie de membri PNL, fie de membri PSD.

Conform portalului www.listafirme.ro, în anul 2021, SC Albertemma SRL Păltinoasa a înregistrat o cifră de afaceri de 156.256.404 lei, un profit net de 8.243.870 de lei și a avut 97 de angajați.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here