More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Primăria Rădăuți atribuie direct contracte pe bandă rulantă unei firme cu 2 angajați din Frătăuții Noi. „Patrulaterul”, clădirea istorică din Rădăuți, va fi reparat de această firmă de casă

  Primăria municipiului Rădăuți, condusă de edilul Bogdan Loghin, atribuie direct contracte pe bandă rulantă către SC Nicolaescu COM SRL Frătăuții Noi, o firmă care conform ultimelor raportări avea doar 2 angajați.

  Numai în acest an, Primăria Rădăuți a oferit firmei din Frătăuții Noi opt contracte în valoare totală de aproape 490.000 de lei, undeva la 100.000 de euro, asta în condițiile în care, în anul 2021, SC Nicolaescu COM SRL Frătăuții Noi a avut o cifră de afaceri de 516.590 de lei.

  Ultimul contract a fost atribuit direct în această dimineață și vizează efectuarea de lucrări de reparații la clădirea „Patrulater” din centrul municipiului Rădăuți. Valoarea contractului se ridică la suma de 333.650 de lei (280.379,37 de lei + TVA).

  Conform datelor de pe SEAP, în schimbul acestei sume de bani, SC Nicolaescu COM SRL Frătăuții se angajează să realizeze următoarele lucrări:

  • Lucrări privind realizarea obiectivului de investiții „Reparații fațade – patrulater latura sud și acoperiș terasă curte interioară din strada Piața Unirii nr. 67 din municipiul Rădăuți, județul Suceava”;
  • reparații și refacere fațada, reparații la tâmplărie, elemente decorative, reparații acoperiș terasa, instalație paratrăsnet.

  Termen de execuție este de cinci luni de la ordinul de începere a lucrărilor, iar garanția tehnică acordată lucrărilor este de 24 de luni de la recepție.

  Patrulaterul, clădirea istorică a Rădăuțiului, a devenit o ruină

  Patrulaterul, poate cea mai importantă clădire din municipiul Rădăuți, a devenit o ruină, deoarece proprietarul, în speță primăria Rădăuți, nu a reușit să îngrijească această clădire istorică.

  Imobilul în care funcționa fostul Hotel Nordic a fost vreme de mulți ani un fel de adăpost al oamenilor străzii din zona Rădăuțiului.

  Impunătoarea clădire a fost inaugurată în jurul anilor 1910 și a găzduit în primă fază Prefectura și Primăria localității. Ulterior, după 1940, acolo a fost „casa” administrației locale comuniste. În anul 1969, Sfatul Popular Raional Rădăuți s-a mutat în actualul sediu al primăriei din localitate, iar imobilul a fost transformat în hotel.

  După Revoluție, clădirea a devenit un spațiu de gestiune, în 1997 intrând în posesia Primăriei Rădăuți. Camerele de hotel au fost închiriate sau vândute ca spații comerciale, iar clădirea a început să se degradeze total.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles