Ritmic Suceava

La 17.01.2021, la ora 10.47, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată telefonic prin 112 de către Dumitru D., din comuna Iacobeni, despre faptul că l-a găsit decedat pe Mihai U., de 59 ani, din aceeași localitate, într-un canal lângă pasarela din Iacobeni.  

În urma verificărilor efectuate s-a constata că Mihai U. era preot paroh la Biserica Roșu și locuia singur la etajul locuinței sale din comuna Iacobeni, sat Drancani, fiind divorțat din anul 2012 și era cunoscut pe raza comunei ca și consumator de băuturi alcoolice.

La 16.01.2021 acesta a fost văzut de către apelantul Dumitru D., în jurul orei 17.00, când și-a parcat autoturismul în curtea acestuia și nu l-a mai mutat până a doua zi dimineața.  Ulterior, acesta s-a deplasat la barul SC Distins SRL din localitate, unde a consumat băuturi alcoolice până în jurul orei 17.45  și a plecat  pe jos înspre domiciliul său. 

La 17.01.2021, în jurul orei 09.30, persoane din parohia unde își desfășura activitatea victima s-au deplasat la locuința acestuia pentru a vedea de ce nu a venit la biserică, astfel că familia, împreună cu Dumitru D. au început să îl caute în apropierea locuinței. În jurul orei 10.30, cadavrul lui Mihai D. a fost identificat de către apelant într-un canal de lângă DN 17 Iacobeni. 

S-a solicitat intervenția detașamentului de pompieri și a lucrărilor de pe ambulanță care au scos cadavrul din canalul respectiv, constatând decesul.  

Cu ocazia efectuării cercetării locului faptei s-a procedat și la examinarea cadavrului în cauză, nu au fost descoperite leziuni sau urme de violență pe trupul acestuia în afară de cele suferite în urma căderii, fiind depus la Morga Spitalului Municipal Vatra Dornei în vederea efectuării autopsiei medico-legale.

S-a întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here