Ritmic Suceava

La 12.07.2020, ora 16.45, un bărbat din orașul Siret a sesizat telefonic Poliția orașului Siret cu privire la faptul că un bărbat provoacă scandal la barul pe care apelantul îl deține pe raza comunei Grămești. Sesizarea a fost transmisă telefonic patrulei de serviciu din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, formată dintr-un agent de poliție, de 26 ani, din municipiul Suceava și o agentă de poliție, de 21 de ani, din comuna Zamostea, care s-au deplasat la fața locului.

În urma sesizării primite, polițiștii au intervenit la barul din Grămești, unde au identificat persoana despre care apelantul a sesizat că provoacă scandal. Polițiștii s-au legitimat, și-au declinat calitatea și i-au explicat bărbatului, de 50 ani, din comuna Grămești motivul prezenței la fața locului, solicitându-i totodată să se legitimeze.

Acesta a refuzat să se legitimeze în mod repetat, chiar și după ce i s-a adus la cunoștință faptul că refuzul legitimării constituie contravenție și că pentru stabilirea identității sale se va impune conducerea sa la sediul Poliției.

Scandalagiul nu s-a conformat solicitărilor lucrătorilor de poliție devenind agresiv verbal, motiv pentru care polițiștii au procedat la imobilizarea și încătușarea acestuia, după care l-au introdus în autospeciala de poliție.

Pe drumul către sediul Poliției, bărbatul a continuat să se manifeste agresiv, i-a amenințat în mod repetat pe ambii agenți, la un moment dat zbătându-se și lovindu-l cu piciorul în zona capului pe agentul de 26 de ani.

Polițistul nu a suferit leziuni vizibile însă urmează a se prezenta le Serviciul de Medicină Legală pentru a solicita examinarea medicală și eliberarea unui certificat medico-legal.

S-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore față de suspectul de 50 de ani, care a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ultraj”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here