More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Părinții elevilor de la Școala Gimnazială nr.3 Baia cer reorganizarea simulării cât și demiterea directoarei Angelica Iftimie după ce copiii lor au primit subiecte din anii trecuți la simularea de la Evaluarea Națională

  Părinții elevilor din Baia care au ratat, din vina incompetenței conducerii Școlii Gimnaziale nr.3 Baia, simularea Evaluării Naționale, solicită conducerii Inspectoratului Școlar Județean, reorganizarea simulării cât și demiterea directoarei Angelica Iftimie. Se pare că aceasta ocupă funcția de director de aproximativ trei ani, perioadă în care a susținut de două ori examenul organizat de IȘJ pentru funcția de conducere, examen pe care nu a reușit însă să-l promoveze. Părinții sunt nemulțumiți de toată activitatea desfășurată în Școlile din Bogata și nr 3 Baia, deoarece unii profesori terorizează fizic și psihic elevii cu acceptul tacit al conducerii.

  „Ne-am săturat. Este adevărat că mulți dintre noi suntem rromi dar asta nu însemnă că nu avem dreptul la educație. Copiii noștri sunt catalogați ca fiind proști și din familii defavorizate și nimeni nu încearcă să-i ajute iar acum le-a fost refuzat și dreptul la Simulare. Vrem și noi să vedem de cât sunt, de 2, 3, sau 7. Majoritatea cadrelor didactice se poartă urât cu copiii pentru că sunt rromi. Este o doamnă profesoară care obișnuiește să le lipească bandă pe gură pentru că deranjează ora. Este ceva de nedescris. Acum ne-au cerut să tăcem din gură, să nu spunem ce s-a întâmplat la simulare, dacă vrem ca toată lumea să o ducă bine. Ce înseamnă asta, ne amenință? Probabil ne vor lăsa copiii repetenți ca să nu susțină Evaluarea Națională pentru a nu trage în jos media generală”, a povestit cu lacrimi în ochi, mama unui elev de la Școala Bogata.

  De partea cealaltă, conducerea IȘJ admite că au fost câteva nereguli în ceea ce privește organizarea simulării examenului de Evaluare Națională de la Școala nr. 3 din Baia, dar doar șase elevi au primit subiectele din alți ani, fapt pentru care această unitate de învățământ nu va mai fi centru de examen pentru un an de zile.

  „La simularea evaluării naţionale oganizată la Şcoala Gimnazială „Învăţător Vasile Hlihor” Baia au fost înscrişi pentru a susţine probele 27 de elevi, 14 de la  Şcoala Gimnazială „Învăţător Vasile Hlihor” Baia, respectiv 13 de la structura Şcoala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Rădăşanu” Bogata. În prima zi de examen, 5.02.2024, la proba de Limba şi literatura română, a existat o disfuncţie la distribuirea subiectelor în săli, în sensul că 6 elevi dintre cei 20 prezenţi au primit un subiect de examen din alt an şcolar. Conform procedurii, subiectele au fost descărcate la nivelul şcolii. Din cercetările efectuate de comisia judeţeană, de evaluare naţională s-a constat că subiectele au fost descărcate gradual, astfel încât în ultimul pachet au fost printate şi distribuite într-una din cele două săli de examen 6 subiecte din alt an şcolar. Urmare a acestei situaţii, se va dispune măsura de suspendare pentru 1 an a organizării de examene naţionale în unitatea de învăţământ Şcoala Gimnazială „Invăţător Vasile Hlihor” Baia, conform art. 25 alin. (3) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2010-2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4801/2010, cu modificările și completările ulterioare, valabilă pentru anul şcolar 2023-2024. Elevii de la  Şcoala Gimnazială „Invăţător Vasile Hlihor” Baia, respectiv din structura Şcoala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Rădăşanu” Bogata vor fi arondaţi pentru a susţine examenul de evaluare naţională la un alt centru de examen. În ceea ce priveşte rezultatele celor 6 elevi la proba de limba şi literatura română, tezele vor fi corectate la nivelul şcolii, conform subiectului distribuit”, a transmis conducerea Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prin vocea purtătorului de cuvânt, inspectorul școlar Cezar Anuței.

  La aproape o săptămână de când elevii claselor a VIII-a au primit rezultatele de la simularea Evaluării Naționale, mulți copii din Baia nu știu încă nicio notă.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles