Ritmic Suceava

Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, le-a prezentat turiștilor locurile din județul Suceava în care își pot petrecere ultima zi din minivacanța de Ziua Unirii Principatelor Române.

„Pentru ultima zi a minivacanței de Ziua Unirii Principatelor Române, Bucovina pune la dispoziția turiștilor mai multe posibilități de petrecere a timpului liber. Astfel, Bucovina, județul Suceava, demonstrează că are un potențial turistic excepțional care poate fi valorificat pe parcursul întregului an, oricare ar fi condiție meteo sau situațiile punctuale, de moment. Avem în Bucovina mănăstirile pictate, monumente UNESCO, care vor continuă să atragă turiștii, în orice perioadă a anului. Avem Pădurea «Codrii Seculari de la Slătioara», înscrisă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, supranumită și «Catedrala de lemn a Bucovinei», una dintre cele mai întinse și bine conservate păduri virgine de fag și rășinoase din Europa. Cetatea de Scaun a Sucevei este deschisă pentru vizitare între orele 10-18, ultimul bilet se eliberează la ora 17. Așa cum spuneam, în 2023, Anul Ciprian Porumbescu, obiectivele turistice de la Stupca vor fi deschise zilnic pentru vizitare. Muzeul Memorial «Ciprian Porumbescu» și Casa Memorială «Ciprian Porumbescu» din Stupca (azi, Ciprian Porumbescu) pentru au programul de vizitare 9-17. La Gura Humorului, vă așteaptă mega tiroliana, cea mai lungă din Europa, Aventura Park, funcționează telescaunul și este deschisă piscina. Trasee pentru plimbări cu bicicleta la Dragomirna cu pornire din parcarea Mănăstirii. Trasee de drumeție pe Via Mariae și Via Transilvanica. Serviciul Salvamont a pregătit aceste trasee și vă asigura permanent suportul necesar. La Câmpulung Moldovenesc, funcționează telegondola pârtiei de schi Rarău, între orele 11-15. Turiștii pot vizita muzeele de la Ciocănești, Vama și Moldovița, atelierul de ceramică de la Marginea. Nu ratați o plimbare cu Mocanița Huțulca de la Moldovița, care are în program 2 curse, la orele 10 și 14. La Vatra Dornei funcționează telescaunul, pentru o plimbare spre vârful Diecilor. Aici se pot face mici drumeții, practica echitația, se poate admira caldeira vulcanică, spre depresiunea Șarului, cu un diametru de 10 km, una dintre cele mai mari din Europa și pentru doritori, există posibilitatea servirii mesei. De asemenea, dacă este vizibilitate, panorama Munților Călimani este spectaculoasă. Toate traseele turistice din jurul stațiunii sunt practicabile în aceasta perioadă.

La Vatra Dornei sunt deschise cele două muzee, Etnografic, respectiv de Științele Naturii și Cinegetică. Este deschis patinoarul din Parcul Municipal iar la sediul CNIPT Vatra Dornei poate fi vizitată expoziția pictorului Dănuț Acostantinesei, «Figurativ vs. Abstract», în intervalul 10-14. Așadar, Bucovina, județul Suceava, demonstrează că are un potențial turistic excepțional care poate fi valorificat pe parcursul întregului an, oricare ar fi condițiile meteo sau situațiile punctuale, de moment. Hai în Bucovina!”, a declarat Niculai Barbă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here