Ritmic Suceava

În data de 5 ianuarie 2023, chiar de dimineață, un grup de format din 50 de beneficiari și însoțitori din cadrul Centrului de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului a participat la o excursie la Mitocu Dragomirnei, activitate recreativă inițiată de reprezentanții Asociației Bucovina Civică Suceava, Andrei Bacoș și Vasile Bolohan, cu sprijinul lui  Radu Reziuc, primarul comunei Mitocu Dragomirnei.

În total, 150 de copii din sistemul de protecție (din sistem rezidențial și din asistență maternală) au beneficiat de această excursie.

Primul popas a fost la Mănăstirea Dragomirna, unde copiii și tinerii din sistemul de protecție, de la mic la mare, au vizitat  lăcașul de cult ortodox de unde au putut cumpăra lucruri bisericești pe care le vor ține ca amintire mult timp de acum încolo.

A urmat o drumeție scurtă până la o pensiune din Mitocu Dragomirnei, unde au fost întâmpinați cu mare drag de către primarul comunei și de reprezentanții Pensiunii Forest Barn, care au pregătit micul dejun pentru toți cei prezenți. De asemenea, au gătit preparate din carne de porc pentru a se bucura cu toții de momentele oferite. Au servit șorici, cârnați de casă și alte bunătăți locale.

În continuare, tot grupul de copii a făcut o plimbare cu trăsuri trase de cai și s-au îndreptat spre a vizita Schitul Sfinților Petru și Pavel. Preotul de acolo i-a întâmpinat pe copii cu un colăcuț și un ceai cald și a binecuvântat pe toți cei care au trecut pragul bisericii. Experiența tuturor a fost una de neuitat.

La întoarcere, tot grupul a fost primit din nou la pensiune cu mâncare gătită tradițional, tochitură și diverse sortimente de aperitiv, dar si prăjituri. Prânzul oferit copiilor a cuprins un meniu bogat.

Surprizele nu au încetat, copiii și tinerii bucurându-se în continuare de activitățile din program: fotografii la minut cu fel și fel de accesorii amuzante (măști, ochelari supradimensionali, pălării de carnaval, săbii pentru copii și altele), socializare cu elevii din comunitate care au  prezentat și un scurt moment artistic cu cântece și filmulețe, pregătit sub coordonarea cadrelor didactice de la școala din comunitate.

Un moment remarcabil a fost acela când, unul dintre beneficiari a fost întrebat de un reporter dacă i-a plăcut excursia, iar copilul a răspuns emoționat că pentru el a fost o zi de neuitat. Una din educatoare, de asemenea a fost întrebată dacă această zi a fost benefică pentru copii, întrucât nu se întâmplă să fie tot timpul astfel de evenimente, iar dumneaei a spus că toate aceste acțiuni de socializare și de petrecere a timpului liber sunt în beneficiul tuturor copiilor, indiferent de vârstă, indiferent de abilitate/dizabilitate. 

Pe toată perioada excursiei, grupul copiilor și tinerilor din sistemul de protecție a fost susținut și supravegheat de reprezentanții SVSU Mitocu Dragomireni.

La finalul activității toți copiii, de la mic la mare, au primit daruri oferite de organizatorii acestei acțiuni, care nu se va lăsa uitată niciodată.

„Mulțumim tuturor organizatorilor acestei excursii pentru toate clipele frumoase petrecute împreună, la început de an. Un An binecuvântat vă dorim și noi în numele copiilor și tineri din sistemul de protecție”, a declarat Mihaela Pintilie, șefa Centrului de Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here