More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO USV și-a deschis porțile pentru noul an universitar 2022 – 2023: „În fiecare an, din ce în ce mai mulți tineri aleg să studieze la USV, alăturându-se astfel unei comunități academice de peste 10.000 de studenți”

  Conducerea Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) a declarat deschis noul an universitar 2022-2023, în cadrul unei festivități solemne la care au participat, pe lângă cadre universitare, studenți și reprezentanți ai autorităților locale și județene. Toți deopotrivă au transmis succes bobocilor din anul I, fiind peste 4.000 de studenți înmatriculați în primul an de studiu, iar peste 600 dintre aceștia sunt din afara granițelor țării.

  „Doresc să urez un bun venit celor peste 4.200 de boboci înmatriculați la universitatea noastră, la studiile de licență. În fiecare an, din ce în ce mai mulți tineri aleg să studieze la Universitatea «Ștefan cel Mare» din Suceava, alăturându-se astfel unei comunități academice de peste 10.000 de studenți. Sunt sigur că acest lucru se datorează reputației dar și internaționalizării pentru că iată, peste 600 de studenți au domiciliul în afara granițelor țării. Începem anul universitar cu cinci noi programe de studiu, biochimie, securitate cibernetică, istorie, permanențe, interferențe și schimbare, etică aplicată și auditul eticii în organizație, nutriție și recuperare medicală. Dragi studenți, dragi colegi, anul universitar 2022-2023 se va desfășura în regimul față în față, experiența cursurilor online fiind una nefericită. Suntem convinși astăzi că învățământul fața în față este cea mai bună cale pentru pregătirea voastră, dragi studenți”, a transmis Valentin Popa, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

  Prefectul județului, Alexandru Moldovan, a fost alături de studenții universității sucevene și a felicitat cadrele universitare pentru rezultatele deosebite obținute în ultimii ani.

  „Distinse cadre universitare, dragi studenți, vă transmit sincere aprecieri pentru rezultatele obținute, pentru contribuția adusă la dezvoltarea prestigiului universitar. Noul an care ne reunește în această emoționantă festivitate deopotrivă comunitate universitar suceveană, studenți, autorități publice locale și județene, aduce pentru fiecare dintre noi, o perspectivă proprie asupra provocărilor. Ne întrebăm firesc, într-un context extrem de delicat, cum putem contribui la sprijinirea misiunii academice asumate de colectivul Universității «Ștefan cel Mare» Suceava. Am observat cu toții eforturile universității sucevene să dezvolte noi programe de studii, ne-am bucurat de rezultatele remarcabile obținute la admitere, rezultate deosebite în cercetare, de premiile obținute. Aprecierea mea este că Universitatea «Ștefan cel Mare» ea fost și continuă să fie deschizătoare de drumuri. Vreau să transmit și un mesaj de apreciere pentru implicarea și contribuția semnificativă a universității sucevene în oferirea de suport refugiaților ucraineni și să felicit toți studenții implicați în activitățile de voluntariat. Reacția voastră a arătat lumii întregi că împărtășiți valori universale și că vă pasă. În încheiere vă urez «Vivat, Crescat, Floreat» USV”, a transmis prefectul Alexandru Moldovan.

  Conducerea Consiliului Județean (CJ) Suceava a fost reprezentată de vicepreședintele Vasile Tofan, acesta vorbindu-le studenților despre cea mai frumoasă perioadă din viața cuiva, și anume anii studenției.

  „Este un moment aparte pentru întreaga comunitate suceveană, pentru că studenții dau o altă culoarea și o altă consistență întregii cetăți. Nu este om care să fi trecut prin băncile unei facultăți, să nu-și aducă aminte de anii studenției, este cea mai frumoasă perioadă din viață și este perioada care ne definitivează ca și personalitate, ca și caracter și ne pregătește pentru o viitoare profesie, în care vei ajunge să influențezi și viața altora, iar peste ani să fie din rândul vostru, viitorul rector sau viitorul primar”, a menționat, în cadrul festivității de deschidere a noului an universitar, Vasile Tofan, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

  Primarul Ion Lungu le-a urat bun venit studenților, menționând că municipiul Suceava continuă să se dezvolte și să ofere condiții pentru creșterea calității vieții.

  „Vreau să le urez bun-venit în Suceava, în calitate de primar, celor peste 600 de studenți din afara granițelor țării. La fiecare început de an universitar este emoție, atât din partea studenților cât și a profesorilor, deoarece studenția, pe lângă faptul că este cea mai frumoasă perioadă din viață, este și cea mai importantă perioadă din viață. Pe lângă studiile, examenele pe care le veți da aici, vă recomand să vă implicați și în viața comunității, pentru că avem o mare provocare”, a ținut să precizeze Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, vorbindu-le studenților despre transformarea Sucevei într-un oraș  de tip Smart-City.

  În cadrul festivității de deschidere a anului universitar 2022-2023 s-a discutat și despre construirea sediului pentru Facultatea de Medicină, cât și despre noul campus de la Moara. La finalul festivităților, rectorul Valentin Popa a premiat echipa de handbal USV cu 100.000 de lei pentru că a obținut titlul de campioană europeană universitară.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles