Ritmic Suceava

Ieri, 15 ianuarie 2023, în jurul orei 19.40, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, un cetățean ucrainean de 32 de ani. Acesta se afla la volanul unui microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina şi circula pe ruta Ucraina – Marea Britanie.

În microbuz se mai afla o femeie de 39 de ani, tot cetățean ucrainean, în calitate de pasager.

La controlul de frontieră, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care a descoperit, sub bagaje, într-o cutie, un tub gol de obuz calibru 122 mm, 30 de cartușe de calibru 5,45 mm, o drona parțial distrusă, 2 căști de protecție militară și diferite componente de uniformă militară ucraineană.

Șoferul ucrainean a declarat că nu știa ce se află în cutie, acesta fiind rugat de cineva să transporte acest colet, în Marea Britanie.

În consecinţă bunurile au fost reținute în vederea confiscării și urmează a fi predate către reprezentanții IPJ Suceava în vederea expertizării.

Ca urmare a nerespectării prevederilor regimului armelor și munițiilor, precum și pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă calificată, polițiștii de frontieră le-au întocmit celor 2 cetățeni ucraineni acte premergătoare începerii urmăririi penale, cercetările fiind continuate sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here