Ritmic Suceava

Până la sfârșitul acestui an, locuitorii comunei Zvoriștea vor avea una dintre cele mai moderne săli de sport din județ, lucrările derulându-se într-un ritm susținut. Noua sală va avea 182 de locuri în tribune, iar fondurile provin de la Compania Națională de Investiții.

După o primă licitație, urmată o serie de contestații, firma suceveană SUCT a fost desemnată câștigătoare, având termen de finalizare, de nouă luni. Lucrările au început în luna martie iar pe toată perioada verii, construcția a prins contur, muncitorii lucrând din zori și până seara, pentru ca termenul de finalizare să fie respectat.

Valoarea estimativă a lucrărilor este de 7.704.154 de lei, fără TVA. Primarul comunei Zvoriștea, Constantin Barariu, a petrecut multe ore pe șantier, pentru a se asigura că totul se derulează conform palurilor și nimic nu mai poate împiedica finalizarea acestui proiect, important pentru întreaga comunitate din zonă.

„Până la sfârșitul anului vom avea sala de sport gata. S-a lucrat toată vara și pot spune că sunt mulțumit de stadiul în care sunt acum lucrările. Oamenii sunt serioși, își fac treaba cu multă responsabilitate”, a declarat Constantin Barariu, edilul comunei Zvoriștea.

Noua sală de sport este construită în satul Zvoriștea, în imediata apropiere a Dispensarului din localitate.

Primarul Constantin Barariu a fost mereu preocupat de soarta tinerei generații și tocmai din acest motiv, toată infrastructura școlară a comunei a fost reabilitată și modernizată. Cele șase unități de învățământ au trecut prin ample procese de renovare, iar procesul de învățământ se desfășoară în cele mai bune condiții. Cei peste 600 de elevi din comună au început anul școlar 2022-2023 în condiții de mediu urban, în această comună toate unitățile de învățământ au apă curentă, toaletă în interior, iar preșcolarii din satul Buda învață într-una dintre cele mai moderne grădinițe din județ.

Pentru ca rețeaua școlară să fie completă în această comună, primarul Constantin Barariu își dorește și o creșă, aceasta reprezentând un real ajutor pentru părinții care au copii mici și nu își permit să plătească o bonă.

„Sperăm să reușim să implementăm și acest proiect. Ne-au solicitat o parcelă de 49 de ari. Avem toată documentație, am identificat și terenul, mai așteptăm doar fondurile necesare”, a completat Constantin Barariu, primarul comunei Zvoriștea.

Pentru ca elevii să poată să-și petreacă timpul liber în condiții de maximă siguranță, iar orele de sport să fie o plăcere, primarul Constantin Barariu a decis să amenajeze două terenuri de sport, din fondurile  proprii ale Primăriei, în satele Zvoriștea și Buda.

În prezent, întreaga comună s-a transformat într-un adevărat șantier. Dacă în centrul satului Zvoriștea se lucrează de zor la noua sală de sport, pe o porțiune de nouă kilometri din comună, se lucrează la extinderea rețelei de apă și canalizare, lucrări care se vor finaliza în aproximativ două luni.

„Nu mai este foarte mult de lucru și finalizăm și lucrările la rețeaua de apă și canal. Odată aceste lucrări încheiate, peste 60% dintre gospodăriile din comună vor avea acces la rețeaua de apă curentă și canalizare”, a mai adăugat edilul Constantin Barariu.

Locuitorii din satele Zvoriștea și Buda se vor bucura de o infrastructură rutieră reabilitată, deoarece administrația locală a obținut finanțare pentru refacerea și modernizarea acestor drumuri, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, fiind vorba de aproximativ șase kilometri de drum.

„Am depus un singur proiect prin Anghel Saligny și am obținut finanțare. Este vorba despre drumurile din Buda și Zvoriștea. Acolo s-au finalizat lucrările la rețeaua de apă și canalizare și ne putem ocupa de drumuri”, a mai completat Constantin Barariu, primarul comunei Zvoriștea. 

În perioada următoare, în această comună se vor moderniza și asfalta și drumurile calamitate de inundații, fondurile pentru acest proiect provenind de la Compania Națională de Investiții.

„Dacă reușim să terminăm și aceste drumuri, atunci avem întreaga infrastructură rutieră din comună, modernizată. Mai rămân câteva ulițe mici, dar pe acestea le vom asfalta cu fonduri proprii, de la bugetul local”, a încheiat Constantin Barariu, primarul comunei Zvoriștea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here