More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO România a intrat parțial în Schengen, dar „Hangarul” Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava continuă să fie în lumea a 3-a

  Astăzi, 31 martie 2024, România a intrat oficial în Spațiul Schengen aerian și maritim. Drept urmare, pasagerii nu mai sunt nevoiți să treacă prin controlul de frontieră.

  În această dimineață, undeva în jurul orei 09.00, pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” de la Salcea a fost mare forfotă, zborul de la Milano marcând momentul oarecum istoric.

  Dacă intrarea în Spațiul Schengen este un lucru bun pentru cetățeni, condițiile de pe Aeroportul sucevean continuă să fie desprinse din trecutul deloc apropiat.

  Pasagerii, marea lor majoritate suceveni plecați la muncă în străinătate, transformați de autorități în turiști pe timp de vară, nu beneficiază de un terminal civilizat chiar dacă mai marii județului s-au chinuit timp de câțiva ani să finalizeze terminalul 2.

  Sucevenii plecați la muncă peste hotare au scăpat de controlul de frontieră însă s-au lovit de coada de la automatul de parcare, unde au fost nevoiți să stea minute în șir deoarece lucrurile nu funcționează chiar ca în țările din Spațiul Schengen.

  Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava nu reușește să țină pasul cu celelalte aeroporturi de țară, nici măcar cu cel de la Bacău, ca să nu mai vorbim de cel din Iași.

  Condițiile slabe, ca să nu folosim alt cuvânt, reușesc să alunge operatorii de pe aeroport sau să-și restrângă la maximum activitatea.

  În plus, intrarea în Spațiul Schengen nu reprezintă o schimbare radicală pentru aeroportul din Suceava deoarece zboruri intra – Schengen sunt cursele din Germania și Italia, iar cele extra – Schengen din Anglia, Turcia și Tunisia.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles