More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu: „Suceava cinstește, astăzi, memoria unuia din cei mai importanți oameni de cultură ai Moldovei și ai României, poetul, prozatorul și jurnalistul Mihai Eminescu”

  Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a transmis un comunicat de presă prin care salută inițiativa Consiliului Județean (CJ) Suceava de a cinsti memoria lui Mihai Eminescu, unul dintre cei mai importanți oameni de cultură ai României.

  „Suceava cinstește, astăzi, memoria unuia din cei mai importanți oameni de cultură ai Moldovei și ai României, poetul, prozatorul și jurnalistul Mihai Eminescu, prin deschiderea la Putna a manifestărilor aniversare <<Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal>>.

  Ziua de 15 iunie, data la care poetul a trecut în neființă, a fost aleasă datorită rolului deosebit pe care l-a jucat în organizarea Primei Serbări a Românilor de Pretutindeni și Primului Congres al Studenților Români de Pretutindeni, din 15 august 1871.

  Mihai Eminescu spunea despre Putna că este Ierusalimul Neamului Românesc… În calitatea sa de secretar al comitetului de organizare a evenimentului a făcut tot posibilul ca acesta să fie unul dintre momentele marcante ale istoriei țării noastre. Acum este datoria noastră să îi cinstim memoria, să nu ne uităm valorile și să creăm la rândul nostru evenimente cu valoare istorică pentru cei care vin după noi.

  Deschiderea manifestărilor include o slujbă de pomenire pentru Mihai Eminescu și depunerea de jerbe de flori la bustul poetului, bust realizat de renumitul Oscar Han.

  Tot astăzi au loc premierea câștigătorilor Concursului de recitare a liricii eminesciene <<La Putna>>, ediția a VII-a, un recital al Grupului Școlii Gimnaziale <<Mitropolit Iacob Putneanul>> Putna, vernisajul expoziției <<Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal>>, de la Centrul Cultural <<Mitropolit Iacob Putneanul>>, precedat de un recital vioară și pian susținut de Diana Păstru și Johannes Raimund Onesciuc și de un recital al Coralei <<Ciprian Porumbescu>>”, a declarat ministrul Bogdan Gheorghiu.

  La eveniment participă președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, alături de numeroase personalități.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles